Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragické Vánoce v Tatrách: Kačenka (†25) padala stovky metrů. Před smrtí poslala fotku

Autor: dce - 
28. prosince 2017
12:03

Tatry byly letos o Vánocích výjimečně kruté – k českým turistům obzvlášť. Během 48 hodin zde zahynuli čtyři lidé, z toho tři Češi. Byla mezi nimi i krásná Kateřina S. (†25), jejíž smrt zasáhla zejména její přátele motorkáře. 

Počasí o vánočních svátcích v Tatrách nepřálo výletníkům – horská služba varovala před nebezpečím pádu na namrzlém sněhu. Mnoho cest bylo dokonce uzavřeno, na mnoha jiných byla potřeba horská výstroj. Ani to ale nepomohlo třem Čechům před neštěstím na Boží hod.

Lucie F. (†30) s bratrem Tomášem (23) uklouzli ve výšce 1900 metrů při výstupu na Slavkovský štít. Mladou ženu už lékaři nedokázali zachránit, Tomáš bojuje o život v nemocnici.

Několik set metrů dlouhý pád bohužel nepřežila ani pětadvacetiletá Kateřina S. z Přerova. „Při zdolávání slovenských Tater se svým přítelem uklouzla na ledovém povrchu a padala několik set metrů do Malé Studené doliny,“ řekla Blesku mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. I přes rychlý zásah záchranářského vrtulníku na místě zemřela.

Smrt nadšené sportovkyně velice zasáhla její sestru Kristýnu.Můžu slyšet tisíc slov útěchy, můžu cítit tisíc objetí od lidí co soucítí, můžu na chvíli směřovat myšlenky jinam, ale nic nepomůže a mé myšlenky se stejně vždy vrátí k tobě a ta bolest je devastující. Nikdy neuverim že už neuslyším z tvuj hlas. Tak bych tě chtěla obejmout...,“ napsala na Facebooku.

Mladou brunetku oplakávají i přátelé motorkáři – Kačenka totiž patřila mezi velké fanoušky silných strojů. „Opustila nás všechny bez rozloučení a náhle, ale ze vzpomínek neodejde nikdy!“ informoval o jejím skonu pan Aleš.

Stejně jako Lucie s Tomášem ani Kačka nebyla žádný amatér ve zlézání hor. „Ona byla zodpovědná. Chodila i v hrotech na mnohem menší tůry...moc se mi to u ní nezdá. Musela to být fakt smůla a souhra náhod,“ vysvětlil pan Jaroslav.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání