Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Velvyslanec (†30) se zřítil z budovy v New Yorku a zemřel. Hráli prý hru „pád důvěry“

Autor: Darina Jíchová - 
16. listopadu 2017
11:23

Australský diplomat a velvyslanec pro OSN Julian Simpson (†30) včera v New Yorku vypadl ze sedmého patra výškové budovy v New Yorku. Jeho pád byl smrtelný, došlo k němu, když Simpson obdivoval Empire State Building, jejíž stěny se včera v noci rozehrály všemi barvami duhy na oslavu schválení homosexuálního manželství v Austrálii.

Simpson spadl z balkonu střešní restaurace v sedmém patře domu, kde žije se svou manželkou. K nehodě došlo v brzkých ranních hodinách newyorského času. Diplomat, jeho žena a přátelé se před návratem domů ještě chtěli podívat na světelnou show, která se odehrávala na zdech Empire State Building.

„Ministerstvo zahraničí je v kontaktu se Simpsonovou rodinou,“ uvedl tiskový mluvčí ministerstva. „Rodina by vás naším prostřednictvím chtěla požádat, abyste respektovali její soukromí,“ vyzval mluvčí tisk.

Roli sehrál alkohol?

New York Post ve svém článku uvedl, že policejní zdroj prohlásil, že Simpson a jeho přátelé na místě, kde k neštěstí došlo, hráli hru „pád důvěry“. Všichni přítomní měli podle všeho alkohol v krvi.

Australský diplomat přelezl zábradlí, rodinný přítel vypověděl, že Simpson ztratil rovnováhu a spadl na zem. Byl okamžitě převezen do nemocnice, kde ho však lékaři prohlásili za mrtvého.

Policie incident prošetřuje jako nehodu. Simpson pracoval po boku senátorky Lisy Singhové, která tři měsíce působila jako velvyslankyně OSN, společně tvořili delegaci reprezentující Austrálii. „Julian byl můj kolega, dohlížel na mě. Během těch tří měsíců se o mě staral. Byl to výjimečný mladý muž, který svou práci dělal skvěle,“ sdělila Singhová tisku.

V šoku je i australský premiér

Australský premiér Malcolm Turnbull popsal Simpsonovu smrt jako šokující tragédii. „Je to tragédie, cítím s jeho rodinou. Nemůžu vám poskytnout žádné další podrobnosti,“ řekl médiím a dodal: „Je to neštěstí, jsem z toho v šoku, je to obrovská ztráta.“

Monikay ( 16. listopadu 2017 15:49 )

asi ten velvyslanec ještě nestačil dospět, což se některým třicátníkům stává...

Zobrazit celou diskusi