Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapečkovi utrhli hlavu lékaři při porodu. Předčasný porod skončil tragicky

Autor: shp - 
29. prosince 2017
09:43

K šílené smrti miminka došlo v nemocnici Juan Domingo Peron v argentinském městě Tartagal. Nastávající maminka Reina Natalia Valazquez (30) začala 18. prosince předčasně rodit v 22. týdnu těhotenství. Lékaři se rozhodli pro přirozenou formu porodu. Miminko však zůstalo zaklíněno v matčině lůně. Když za něj zatáhli, utrhli mu hlavu.

Detaily děsivé smrti miminka vyplavaly na povrch, když rodiče chlapce zažalovali nemocnici za obzvlášť odporný případ zanedbání péče. Podle ředitele nemocnice Joseho Fernandeze, který promluvil pro web InformateSalta, se lékaři nerozhodli pro císařský řez, protože matka byla roztažená již na 11 centimetrů.

Otec při porodu odešel do obchodu pro dětské pleny. Když se vrátil na sál, čekal ho nejhorší pohled jeho života. Lékaři totiž drželi v rukách bezhlavé tělo jeho syna. „V okamžiku porodu jsme nevěděli, zda to byl lékař nebo porodní asistentka, kdo zatáhl za dítě a oddělil mu tak hlavu od těla,“ uvedla matka v prohlášení.

Dítě bylo stále v poloze pro porod koncem pánevním, takže tělíčko se dostalo ven dříve. Když došlo na hlavičku, došlo ke křeči v děložním hrdle, která sevřela chlapcův krk. Porodník zavolal dalšího doktora, který se ho pokusil  vysvobodit manévrem,“ prohlásil Fernandez o dramatickém porodu s traumatickým koncem.

Došlo k natržení chlapcova těla, které vyústilo v jeho dekapitaci. Hlava zůstala uvnitř,“ dodal ředitel nemocnice. Lékaři chtěli následně provést císařský řez, aby dostali hlavu děťátka ven. Ta ale vyšla z matky společně s placentou přirozenou cestou. Rodičům zůstaly jen oči pro pláč. Nemocnice jim mrtvolku předala v bílé rakvi.

panchovilla ( 29. prosince 2017 15:45 )

To je hnus,jak se to v dnešní době může stát.Měli použít injekci na uvolnění svalů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání