Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Předčasně narozeného chlapečka prohlásili za mrtvého: Cestou na hřbitov ožil

Předčasně narozený chlapeček je po chybě lékařů v kritickém stavu.
Předčasně narozený chlapeček je po chybě lékařů v kritickém stavu.  (Autor: Reprofoto Youtube, Twitter, Facebook, archiv)
Autor: lm - 
4. prosince 2017
21:06

Osudová chyba lékařů stála předčasně narozené miminko málem život. Doktoři ho po porodu prohlásili za mrtvé a tělíčko předali rodičům, aby ho pohřbili. Jenže ti si cestou na hřbitov všimli, že se jejich syn hýbe.

K těžko uvěřitelnému případu došlo minulý týden v indickém Dillí. Prvorodička Varsha Bidawat (21) byla v úterý hospitalizována kvůli porodním bolestem a dva dny nato přišly předčasně na svět její dvě děti - chlapeček a holčička. "Doktoři prohlásili holčičku za mrtvou téměř okamžitě po porodu, zatímco chlapeček byl v kritickém stavu," popsal manžel rodičky Aashish Kumar.

"Kolem půl druhé odpoledne nám řekli, že chlapeček, který byl připojený na ventilátor, rovněž zemřel. Obě tělíčka zabalili do vaků a dali nám je," uvedl dále. Rodina se poté vydala domů, kde chtěli obě děti pohřbít. Cestou se ale stalo něco neuvěřitelného. "Oba zabalené novorozence nesl tchán, který najednou ucítil pohyb. Okamžitě jsme zastavili auto a zjistili jsme, že chlapec dýchá," dodal Aashish Kumar. 

Rodina chlapečka zavezla do nejbližší nemocnice, kde chlapce přijali a vyšetřili. Podle doktorů novorozenec dostal kvůli pochybení v předchozí nemocnici infekci a je v kritickém stavu.

Indický ministr zdravotnictví Jagat Prakash Nadda přislíbil okamžité a důkladné vyšetření případu. Nemocnice chybu přiznala a slíbili, že rovněž případ vyšetří.

Video: Zuzana (†38) umřela na zlomený prst, lékař dostal podmínku

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání