Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Za smrt Sebastiánka (†3) směšná pokuta! Rodiče jsou v šoku

24. listopadu 2017
20:47

Malý Sebastiánek (†3) zemřel vinou personálu nemocnice v Nitře. Zařízení za zbytečnou smrt chlapečka dostala pokutu jen 8500 euro (216 tisíc korun). Její výše šokovala i rodiče malého chlapečka, kteří se dodnes z tragédie nemohou vzpamatovat. 

Malý Sebastiánek (†3) tragicky zahynul počátkem tohoto roku po hospitalizaci v nemocnici v Nitře, kam byl poslán kvůli podezření na cukrovku. Personál se mu ale podle rodičů dostatečně nevěnoval a chlapec později zkolaboval a zemřel.

Smrt chlapečka vyšetřoval slovenský Úřad pro dohled nad zdravotnickou péčí, který v září tohoto roku konstatoval, že nemocnice při výkonu péče pochybila. „Zjistil pochybení při poskytování zdravotní péče, přičemž nebyly včas provedeny všechny zdravotní výkony pro zajištění účinné léčby s cílem zlepšit zdravotní stav nezletilého pacienta,“ vysvětlil úřad ve stanovisku. Nemocnici kvůli tomu byla vyměřena pokuta, zaplatit má 8,5 tisíce eur (216 tisíc korun).

Nemocnice verdikt akceptovala a uvedla, že pokutu zaplatí. Rodiče malého Sebastiánka jsou ale podle serveru Pluska.sk z výše pokuty v šoku. O peníze jim však nejde, namísto toho chtějí spravedlnost. "Nám v současnosti nejde o výši pokuty, nebo o nějaké peníze, takže k její výšce se vyjadřovat nebudeme. Prozatím chceme jen to, aby se ti, co způsobili smrt našeho synka, k tomu přiznali," sdělil serveru Sebastiánkův táta Anton.

"Život našeho synka už nic nevrátí a jediné, co vzhledem k celé strašlivé události chceme, je, aby se vyvodila odpovědnost vůči těm, kteří to celé způsobili. A také aby byl přístup k dalším dětem v nemocnici zodpovědnější, aby se takový smutný příběh už nikdy nezopakoval," dodal.

 

 

hejpockej ( 25. listopadu 2017 04:35 )

Rodice maji 100% pravdu. Spolecnost ma pravo vedet KDO pochybil, PROC, a JAK to hodlaji napravit, aby se nemuseli rodice ted bat sverit dite nemocnici, protoze tenhle pripad zpusobil ztratu duvery. Tedy chceme vedet jaky ma nemocnice plan co se tyce kontroly toho, aby byla vysetreni a diagnoza podchycena vcas, a hlavne aby byla diagnoza spravna, kdo dohlidne na osetrujiciho lekare, ze udelal diagnozu a postup lecby spravne, protoze nikdo neni dokonaly a chyba je mozna, proto je potreba prevence a druhy nazor odbornika, obvzlast u malych deti, a ne nechat dite na pospas jednomu blbcovi s diplomem. Tohle by mela mmit nemocnice zasychrovany, a nechat vsechno nahode..... A SAMOZREJME VINIKA POTRESTAT, PROTOZE JE NEBALOST CO ZPUSOBI SMRT CLOVEKA, JE TRESTNY CIN... A tohle je obrovska tragedie, skoda mladeho zivota, a upromnou soustrast rodicum, aby uz nikdy tohle nezazili, a aby se jim dusicka Sebastianka aspon castecne vratila v dalsim diteti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání