Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Údajný vrah Valentyny P. z Liberce stane před soudem: Hrozí mu výjimečný trest

Autor: dce, ČTK - 
12. prosince 2017
19:58

Nebohou matku čtyřletého chlapce zabil prý obzvláště trýznivým způsobem. Státní zástupce podal v případu vraždy Valentyny P. v Liberci obžalobu na Rumuna Aliseje. Hrozí mu až výjimečný trest.

Po roce a půl od otřesného zločinu v Liberci podal státní zástupce obžalobu na třicetiletého Rumuna. Otřesná vražda v srpnu loňského roku otřásla celým Českem. Valentyna P. (†24) zemřela násilnou smrtí ve svém bytě v domě u autobusového nádraží. Pachatel oběť znal, nebyl však mezi nimi příbuzenský ani partnerský vztah.

Vyšetřování se rozběhlo krátce po činu díky všímavosti svědka, který viděl, jak muž vyhodil ženu přes zábradlí balkonu ve zvýšeném přízemí. Poté ji pachatel odnesl do nedalekého parku, kde byla nalezena po dvou dnech pátrání. "Byt nesl stopy po závažném trestném činu," řekl novinářům krajský ředitel policie Vladislav Husák.

Policie prověřila desítky lidí a vyhodnotila stovku stop zajištěných v bytě oběti, než byl na Rumuna vydán evropský zatykač. Muž krátce po činu uprchl do Rumunska, kde byl v prosinci zadržen a vydán do Česka k trestnímu stíhání.

Čeští spolupracovníci obžalovaného muže řekli FTV Prima, že s mužem neměli žádné problémy a byl zcela bezkonfliktní. Podle všeho ale za čtyři roky pobytu v Česku zvládl provést tři násilné trestné činy.

Rumunovi za vraždu obzvláště trýznivým způsobem hrozí 15-20 let, popřípadě až výjimečný trest.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání