Lucie se v létě vracela z opavského magistrátu a udělalo se jí nevolno v autobusu. „Známá mně řekla, že se Lucince udělalo špatně. Přivolali záchranku, a protože bydlíme kousek od konečné, utíkala jsem tam. Vnučka ležela v sanitce a byla při vědomí. Paní opřená o vůz mi řekla, že má holka nízký tlak a musí být v klidu,“ vzpomíná paní Bronislava na poslední chvíli, kdy svou milovanou vnučku viděla živou.

Babička se s vnučkou rozloučila a vydala se pro věci do nemocnice. „Asi po hodině nám volali, že je Lucka mrtvá. Neřekli nám, kde a na co umřela. Nemáme ani pitevní zprávu. Podali jsme trestní oznámení,“ pronesl zdrcený Leo Werber.

Prarodiče měli z Lucie jen samou radost. Mladá dívka studovala výtvarnictví a pedagogiku. Tragédie ji postihla jen pět dní před promocí!

 

Nemocnice pochybení odmítá

Slezská nemocnice v Opavě předala policii veškerou dokumentaci. „Jakékoliv pochybení ze strany nemocnice odmítáme. Pro záchranu ženy jsme udělali maximum,“ sdělil mluvčí Slezské nemocnice v Opavě Dan Svoboda. Ten navíc zdůraznil, že nemocnice s pozůstalými opakovaně komunikovala.

Záchranáři tvrdí, že dívku do nemocnice přivezli včas. „Pacientka s obtížemi interního charakteru byla při vědomí a se záchranáři komunikovala. Její vyšetření a ošetření v sanitním vozidle trvalo 13 minut. Poté byla transportována do nemocnice,“ podotkl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Policie případ vyšetřuje. „Případ je nadále živý a pracujeme na něm,“ uvedl policista René Černohorský.

Přišli i o dceru

Werberovi přišli v roce 1992 o dceru Ilonu (†34), matku vnučky Lucie (†24). Ta zemřela v nemocnici, když po přechozené chřipce dostala zánět osrdečníku a čekala na transplantaci nového srdce.

Fotogalerie
6 fotografií