Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda hledače pokladů z Klánovického lesa míří k soudu: Údajný vrah byl obžalován

Autor: dce, ČTK - 
1. února 2017
15:41

Padesátiletý muž se k vraždě z léta 2014 podle policie přiznal. Denise B. (†33) měl zastřelit, protože amatérský hledač pokladů objevil jeho lup ukrytý v Klánovickém lese. Státní zastupitelstvo podalo koncem prosince na muže obžalobu. Hrozí mu až výjimečný trest.

Brutální vražda trápila pražskou policii téměř dva roky. Vrah Denise B. zastřelil a na místě pak i zapálil, aby zahladil stopy. Pátrání komplikovala odlehlost místa, na kterém v době vraždy nebyli žádní svědci. Kvůli založenému ohni chyběly na místě činu i otisky prstů nebo stopy DNA.

Policie nakonec za vraha označila padesátiletého lupiče, který se obával, že jeho zakopaný lup Denis B. v lese objeví.

„Obžaloba byla podána na konci prosince pro vraždu ve třetím odstavci, což znamená kvůli získání majetkového prospěchu, dále pro krádež, porušování domovní svobody a pokus o těžké ublížení na zdraví. Obžaloba za krádež byla podána kvůli několika vloupáním,“ řekla serveru Novinky.cz mluvčí státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Muži hrozí trest mezi 15 a 20 lety, ale i výjimečný trest. Nemá to totiž být jeho první trestný čin – byl v minulosti dvakrát odsouzen, jednou v roce 1989 za pokus o vraždu, později za vloupání. 

Hlavní stopou v případu byla kulka v těle zavražděného. Ze stejné zbraně totiž vyšel výstřel v jiném případě vloupání. Policie postupně propojila podobné trestné činy v celkem šesti krajích a při jedné z bezpečnostních akcí se jí lupiče podařilo zadržet.

Nejprve ho obvinila z krádeží a souvisejícího pokusu o těžké ublížení na zdraví, muž se později doznal i ke klánovické vraždě. Kriminalisty pak dovedl na Berounsko k nové skrýši lupu, kterému říkal poklad. V zakopaných kontejnerech měl přes 1,2 milionu korun, několik kilogramů zlatých mincí a šperků a pět střelných zbraní.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání