Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zloděj Denise zastřelil, aby nenašel jeho poklad: Policie navrhla obžalovat údajného vraha

Autor: ČTK - 
29. listopadu 2016
15:53

Pražská policie dokončila vyšetřování vraždy hledače pokladů Denise B. (†33) v Klánovickém lese a odeslala městskému státnímu zastupitelství návrh na podání obžaloby. Uvedl to v pondělí policejní mluvčí Tomáš Hulan. Oddělení vražd v březnu zveřejnilo, že z činu viní padesátiletého lupiče, který se obával, že oběť objeví jeho skrýš se šperky a hotovostí. Muž se k činu podle policie přiznal.

Klánovickým lesem procházel v červnu 2014 s detektorem kovů třiatřicetiletý Uzbek Denis B. Zřejmě náhodou se dostal do blízkosti místa, které si velmi pečlivě hlídal pachatel série vloupání do rodinných domků. Lupič Uzbeka podle kriminalistů zastřelil a o den později se k tělu vrátil a zapálil ho, aby zahladil stopy. Jediným vodítkem pro policisty tak zůstalo to, že z použité zbraně se už dříve střílelo při jednom vloupání.

Policie postupně propojila podobné trestné činy v celkem šesti krajích a při jedné z bezpečnostních akcí se jí lupiče podařilo zadržet. Nejprve ho obvinila z krádeží a souvisejícího pokusu o těžké ublížení na zdraví, muž se později doznal i ke klánovické vraždě. Kriminalisty pak dovedl na Berounsko k nové skrýši lupu, kterému říkal poklad. V zakopaných kontejnerech měl přes 1,2 milionu korun, několik kilogramů zlatých mincí a šperků a pět střelných zbraní.

Video  Zloděj zabil a zapálil hledače pokladů: Bál se, že najde zakopané věci z krádeží  - David Malík
Video se připravuje ...

Muž byl v minulosti dvakrát odsouzen – jednou v roce 1989 za pokus o vraždu, později za vloupání. Za vraždu mu nyní hrozí až výjimečný trest.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání