Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Brutální vražda muže (†52) v České Lípě: Mladík mu rozmlátil hlavu cihlami

Autor: shp, tz - 
4. prosince 2017
21:29

Před několika měsíci přišel o domov a začal přespávat ve vybydleném domku. Muž (†52) z České Lípy v něm byl napaden a cihlami ubit k smrti.

Na okrajové části České Lípy je opuštěná budova, tzv. olejárna, kde často přespávají lidé bez domova. Právě tady nalezl v pátek večer jeden z bezdomovců mrtvého svého kamaráda.

"Já jsem šel po svíčce a já jsem myslel, že spí, a tady ležel na posteli a ruce měl nahoře, asi se bránil, hlavu měl celou rozsekanou. Támhle jsou cihly a ty byly od krve, byly od krve ano," řekl televizi Prima Julius Kováč, známý mrtvého muže.

Dvaapadesátiletý muž, který přespával tady v opuštěném objektu, byl podle svých známých bezproblémový, bez domova byl několik měsíců, ale neměl žádné peníze, a tak je pro všechny záhadou, proč na něj někdo zaútočil.

"Byl to pohodovej člověk, akorát si vypil, on špatně viděl, špatně slyšel," dodal pro Primu Kováč. Jak se nám podařilo zjistit, policisté krátce po činu zadrželi mladého muže, také bezdomovce, který měl mrtvého muže už jednou v minulosti surově napadnout.

"Už jednou mu to udělal, proto neviděl," řekl Primě další z mužů bez domova. Mladý muž, který měl útočit, skončil ve vazbě. Obviněn byl z vraždy. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až 18 let za mřížemi.

Video: Vražda bezdomovce v Plzni

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání