Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Václava udal za sex se 14letou v Kambodži jiný Čech! Známe jeho motivaci, tvrdí přátelé

Soud v Kambodži obžaloval Čecha za sex se 14letou dívkou.
 (Autor: Policie)
Autor: ljš - 
3. listopadu 2017
17:58

Dobrodinec, který chtěl zachránit HIV pozitivní holčičku, nebo zločinec, který ji zneužil? Přátelé Václava P., přezdívaného Wendi, jsou přesvědčení o jeho nevině. Za vším jsou podle nich nekalé praktiky neziskové organizace a především udání jiného Čecha.

Obšírnou obhajobu Václava P., který v Kambodži pracuje jako průvodce a vede také známý web o této oblasti, přinesl na Facebooku jeho kamarád Ota Veverka. Podle něj se Čech pouze snažil pomoci 14leté HIV pozitivní dívce, které říkají Nikol.

„Když se Wendi o dívce dozvěděl, bylo jí 13 let. Jednoho rána seděla na zemi před jeho obchodem s nápoji a nemluvila. (…) Mentálně byla zhruba na úrovni šestiletého dítěte. Byla velmi zanedbaná, špinavá a v roztrhaném oděvu, silně podvyživená a hladová. Měla silně zkažené zuby a její celkový zdravotní stav byl velmi špatný. Lidé z vesnice ji i její matku považovali za spodinu společnosti, nikdo jim nepomohl,“ vysvětlil Veverka. Holčička i její matka se totiž nakazily virem HIV od Nikolina otce, který na AIDS zemřel.

Díky Václavově pomoci se prý holčička zcela proměnila v živé a spokojené dítě. Dostala nové oblečení, učební pomůcky, jídlo, ale také kvalitní lékařskou péči. „Velmi se zlepšila v každém směru, a to jak psychicky, v chování či komunikaci, tak i fyzicky a zdravotně. Jaké bylo moje překvapení a radost, když mi poprvé řekla česky ‚Ahoj, jak se máš?‘. Změnila se doslova k nepoznání, a to mohou potvrdit desítky lidí v jejím okolí,“ vzpomíná Veverka.

Teď ale malá Nikol tvrdí, že ji Václav sexuálně zneužíval. Podle jeho přátel ji zmanipulovala nezisková organizace APLE, která ji odvezla od matky a drží ji neznámo kde. Motivací jsou prý peníze. „Za každého tzv. pedofila dostane APLE statisíce dolarů od sponzorů ze zahraničí,“ tvrdí jeho kamarádi.

Ti prý také zjistili, jak se neziskovka k Václavovi a Nikol dostala. „K našemu nemilému překvapení jsme zjistili, že ji na něj anonymně upozornil český občan. Máme k tomu hodně velmi přesvědčivých indicií. On i mistr tesař se někdy utne. Známe jeho motivaci a také způsob, jak to udělal. Zbývá už jen několik střípků do mozaiky,“ uvedl Veverka.

Spolu s dalšími přáteli se nyní snaží dostat Václava na svobodu. V kambodžské vazbě totiž může strávit až šest měsíců. Soud ho pak může odsoudit až k desetiletému trestu.

dzambulka007 ( 6. listopadu 2017 16:46 )

Kambodza neni muslimskou zemi, ale budhistickou, sex s detmi je tam trestny.

dzambulka007 ( 6. listopadu 2017 16:40 )

Proc by mela nejaka organizace dostavat tisice dolaru ze zahranici za obvineni bezvyznamneho cizaka z pedofilie? Aby zaplnili veznice a x let ho tam zivili? Neupadl autor teto debility na hlavu?

vihor ( 3. listopadu 2017 21:37 )

V těchto zemích platí zákony jenom pro cizince, ze kterých jde vytáhnout spoustu peněz. Zatknout nějakého nemajetného místního sedláka nikomu nic nepřinese, ale na Evropanovi se napakují policisté, soudci, advokáti, neziskovky,...

vihor ( 3. listopadu 2017 21:28 )

Většina neziskovek je zlo, do kterých se stahují humanitní nemakačenkové, kteří chtějí parazitovat na poctivě pracujících pod různými záminkami. Třeba dnes jsem potkal nějakou partu z savethechildren, že prý mám sponzorovat nějaké černoušky, o které se rodiče řádně nestarají. No a kdo ty děti asi porodil? Proč bych já měl financovat děti nějakých neschopných rodičů, kteří neumí pracovat, ale plodí spoustu dětí. Takové potomstvo přece dle zákonů přírody přece přežít nemá, protože z nich budou zase nemakačenka plodící další spoustu stejných dětí.

Lucio1 ( 3. listopadu 2017 19:56 )

Já tedy dost zírám že je tam sex s 14 letou zakázaný, asi nejdřív dohodnutý sňatek se starcem a pak se může řádit třeba s 8 letou? Nebo jak to tam je...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání