Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Václav vězněný v Kambodži za sex se 14letou mohl utéct: Zůstal kvůli ní, tvrdí přátelé

Soud v Kambodži obžaloval Čecha za sex se 14letou dívkou.
 (Autor: Policie)
Autor: ljš - 
3. listopadu 2017
11:43

Mluví o ní jako o dceři, podle policie měl ale Čech Václav P. (46), přezdívaný Wendi, se čtrnáctiletou Kambodžankou sex! V neděli ho proto zatkli a jeho přátelé se zatím marně snaží dostat ho na svobodu. Jsou přesvědčeni, že se jedná o komplot neziskové organizace a muž se jen snažil dívce a její matce pomoci dostat se z tíživé situace.

Podle Václavova kamaráda Oty Veverky vše začalo už v polovině října. Když se Čech, který v Kambodži pracuje jako průvodce, vrátil z meditačního pobytu v jednom z thajských klášterů, oznámil mu majitel jeho bytu, že u něj došlo k domovní prohlídce. Policisté prý jako důvod uvedli podezření na sexuální zneužívání nezletilé dívky, o kterou se Václav už přibližně rok stará.

„K této domovní prohlídce přijelo dvacet policistů v sedmi autech. Majiteli nezbylo než byt otevřít, ale trval na své přítomnosti. Policie byt prohledala, avšak nenašla nic podezřelého, a také nezajistila nic z Wendiho majetku,“ vysvětlil Veverka na Facebooku.

Minulou sobotu pak pracovníci neziskové organizace APLE odvezli čtrnáctiletou Bun Thoeuth, které Václav a jeho přátelé říkají Nikol, z domu bez vědomí její matky. Den nato si policisté přišli pro Čecha.

Následovala druhá domovní prohlídka. „Policie zabavila jeho notebook stejně jako starý foťák a v šuplíku našla nějaké kondomy a gel. Představte si to, kondomy u dospělého muže v zemi plné HIV. To přece nemůže být nikdo jiný než sprostý, podezřelý a jasný pedofil!“ diví se Veverka.

Neziskovka

Podle Veverky byl na holčičku organizací APLE vyvíjen obrovský psychický tlak, aby proti Václavovi vypovídala. Teprve když ji přesvědčili, zavolali prý policii. „Jeden z našich khmerských přátel hovořil s matkou, která mu sdělila, že to, co se stalo, ji velmi mrzí a je jí to líto a že za ní byli údajně pracovníci APLE, kteří jí nabízeli 5 000 USD za to, když Wendiho udá a potopí, tak aby byl odsouzen. To odmítla a zaměstnanci APLE odjeli s nepořízenou,“ píše kamarád zadrženého Čecha. Později prý ale bylo Nikolině matce vyhrožováno vězením, až také podlehla.

Čech přitom mohl svému zadržení zřejmě zabránit. „Když jsem se od Wendiho den před jeho zatčením dozvěděl, že Nikol doslova unesli z domu, radil jsem mu, aby okamžitě opustil Kambodžu. Řekl mi na to: »Nemůžu odejít. Musím tady zůstat kvůli ní. Nic jsem neudělal, a kdybych utekl, jako bych tím přiznal vinu. Chci tomu čelit, tak aby pravda vyšla najevo.« Druhý den byl zatčen,“ vypráví Veverka.

Václava podle něj k holčičce pojí silné pouto. „Nikol začala Wendimu říkat tati, z čehož měl velkou radost. Také on o ní hovořil vždy jako o své dceři, a to i před soudem, který rozhodoval o jeho uvržení do vyšetřovací vazby,“ vysvětlil jeho kamarád. Pro dívku, která je od narození HIV pozitivní (virem ji i matku nakazil její otec, který na AIDS zemřel), toho udělal za uplynulý rok velmi mnoho. Nakoupil jí hygienické potřeby, potraviny, oblečení, ale i třeba kolo, aby mohla jezdit do školy. Ze zubožené dívky, která nemluvila a byla silně podvyživená, se díky němu rychle stalo živé dítě. Václavovi teď ale hrozí až deset let v kambodžském vězení.

Thyronx ( 3. listopadu 2017 20:49 )

No to je snad bez debat a dohadů. Pedofil žije se 14 letou které chtěl "pomáhat"... zavřít i se Zaorálkem co si pro něj pojede a užije si tam dovolenou.

rambajs ( 3. listopadu 2017 15:44 )

... a tebe florimonku zneužil kdo?

florimon ( 3. listopadu 2017 12:05 )

 At tam to hovado zavrou i ty jeho kamarady a netahaji ho sem.

florimon ( 3. listopadu 2017 12:03 )

 Jasnej pedofil a ti jeho kamaradi taky proc by jinak tomu decku pomahal a jeste ma kondomy a gel hovado jedno at ho tam zavrou a netahaji sem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání