Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Čech si prý chtěl adoptovat dívku (14): Za sex s ní platil rodičům v Kambodži, tvrdí tamní policie

Soud v Kambodži obžaloval Čecha za sex se 14letou dívkou.
Soud v Kambodži obžaloval Čecha za sex se 14letou dívkou.  (Autor: Policie)
Autor: ljš - 
1. listopadu 2017
08:50

Z pohlavního styku s nezletilou osobou byl v úterý v Kambodži obviněn 46letý Čech, kterého místní policie zatkla v neděli. Hrozí mu pět až deset let vězení, napsal server Khmer Times. Muž prý často navštěvoval rodinu jisté 14leté dívky a rodičům při každé návštěvě nechal 20 až 50 dolarů (440 až 1100 Kč). Přátelé obviněného Čecha podle informací Blesk.cz ale tuto verzi odmítají, podle nich muž pomáhal dívce postižené HIV. Dříve podvyživené dítě, od kterého se odvraceli ze strachu z nákazy sousedé, je teď prý už plné elánu.

Policisté z útvaru pro boj s obchodováním s lidmi a ochranu nezletilých Čecha zadrželi v domě, který si pronajímal ve městě Siem Reap na severozápadě Kambodže. Našli u něj dívčí šaty, hračky, kondomy, digitální fotoaparát a laptop.

„Vyšetřovací soudce provinčního soudu muže poslal do vězení. V případě odsouzení mu hrozí pět až deset let,“ řekl webu Khmer Times Chea Heng ze zvláštního policejního útvaru. Podle policie podezřelý v uplynulém roce často navštěvoval dům 14leté dívky a usiloval o její adopci. Když získal důvěru rodiny, dívka údajně směla za Čechem docházet do jeho bydliště, kde podle policie docházelo k sexuálnímu zneužívání.

Sexuální zneužívání dětí je v Kambodži dlouhodobý problém. Země postupně získala pověst útočiště cizinců, kteří mají zájem o tento druh sexu a kteří zneužívají chudoby místních obyvatel a donedávna také laxního uplatňování zákonů. Zástupce kambodžské nevládní organizace zabývající se právy dětí k případu zadrženého Čecha řekl, že celá rodina oběti byla mužem „zpracována“ a postupně se na něm stala závislou.

havran2 ( 1. listopadu 2017 13:00 )

Uříznout šulina ! ! !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání