Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Ošetřovatele (†40) roztrhali v zoo bílí tygři. Muž do práce nastoupil teprve před týdnem

Autor: shp - 
9. října 2017
22:06

Aby uživil manželku a dvě děti, nastoupil někdejší člen ochranky Anjaneya (†40) přezdívaný Anji jako ošetřovatel do zoologické zahrady v indickém Bengalúru. Jenže to se mu stalo osudným. Když chtěl vyčistit výběh bílých tygrů, otevřel špatnou bránu a vpustil na sebe dvě šelmy.

Byť šlo ještě o mláďata, byla dravá a nebezpečná. Jeden z tygrů skočil na Anjiho zezadu a zahryzl se mu do krku. Poté ho začal odtahovat pryč, když v tom po ošetřovateli skočilo i druhé zvíře. Když uslyšeli ostatní zaměstnanci zoo Bannerghatta křik nebohého muže, přiběhli mu na pomoc.

To už ale bylo pozdě. „K incidentu došlo v 17:30 odpoledne. Anjaneya špatně otevřel brány, které oddělují výběh od safari oblasti. To vyústilo v napadení tygry. Ti ho pokousali na krku,“ řekl Times of India ředitel parku Santash Kumar. Tragédií se nyní zabývá policie i samotná zoo.

Vyšetřujeme, jak mohl být do výběhu novému zaměstnanci umožněn vstup. Zároveň zhodnotíme bezpečnost tygrů i zaměstnanců. Pokud bude zjištěno nějaké pochybení, budou z toho vyvozeny důsledky,“ dodal Kumar pro News Minute. Smrt Anjiho rozhněvala jeho rodinu.

Příbuzní zesnulého podle webu The Guardian demonstrovali před zoologickou zahradou, skandovali proti ní nejrůznější hesla a dožadovali se odškodnění ve výši v přepočtu 175 tisíc korun. Nejde přitom o první incident tohoto druhu v zoo Bannerghatta. Před nedávnem v ní jednoho bílého tygra rozsápal bengálský tygr.

Podívejte se, jak se mají bílí tygři v Česku:

Video  Bílí tygříci oslavili své první narozeniny.  - Blesk - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

naidka ( 10. října 2017 09:01 )

"Zároveň zhodnotíme bezpečnost tygrů i zaměstnanců." Hlavně zabezpečit zaměstnance před vlastní blbostí. Když tygrům do výběhu vleze pomýlený ošetřovatel, umí si zajistit svoji bezpečnost sami.

europa ( 10. října 2017 05:01 )

Udělal chybu, otevřel špatné dveře. Za blbost se prostě platí, tak to je. Jen doufám, že lidskou chybu zase neodnesou ta zvířata. A rodina se zlobí, chce odškodné, proč? Mohl si za to sám.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání