Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nová naděje v pátrání po Petrovi s dětmi v Karibiku! Hledají je jako malajské letadlo

Autor: dce - 
1. září 2017
05:00

Pátrání po zmizelém Petrovi (50) a jeho dvou synech (5 a 3) nabírá na obrátkách. Tři Češi se ztratili před dvěma měsíci na jachtě u pobřeží Panamy. Petrova manželka Iva před několika dny požádala o pomoc i veřejnost a pátrací akce se rozjely naplno. Po pohřešovaném muži a dvou dětech se nyní pátrá stejným způsobem jako před pár lety po zmizelém malajském letadlu MH370.

Petr se syny Lukášem a Matějem měli absolvovat přibližně měsíc dlouhou plavbu na jachtě podél pobřeží Panamy. Jenže už od 30. června od nich nemá Petrova manželka Iva jedinou zprávu. Ačkoliv je Petr zkušený mořeplavec a i obě děti jsou na život na lodi zvyklé, jachta i s posádkou jako by se ztratila ze zemského povrchu.

Iva, která před nedávnem požádala o pomoc při pátrání i veřejnost, ovšem doufá, že bude jachtu možné najít pomocí satelitních snímků. Na facebookové stránce, která schraňuje informace o pátrání, jí poradil pan Jáchym, aby zkusila využít služeb projektu Tomnod, na což Iva odvětila, že již mají domluvenou spolupráci s podobným česko-americkým projektem.

Tomnod je projekt využívající satelitní snímky k identifikaci nejrůznějších objektů na zemském povrchu. K hledání po konkrétních věcech se může přihlásit kdokoliv – stačí jen počítač s internetem. Právě přes Tomnod hledaly miliony lidí z celého světa trosky malajského letadla, které zmizelo v březnu 2014.

Po trojici Čechů údajně místní policie pátrá od konce července, v úterý byli zařazeni i do pátrání policie České republiky. Zatím bez výsledku. Na pomoc s financováním nyní funguje i fundraisingová stránka.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání