Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Detaily v případu zmizení Petra s dětmi v Karibiku: Soukromý detektiv je nová šance!

Autor: dce - 
30. srpna 2017
11:01

Otec a dva synové, kteří zmizeli u pobřeží Panamy při plavbě na lodi, jsou pohřešovaní již dva měsíce. Rodina ani přátelé nemají žádné nové informace a celé pátrání se pokouší vzít do vlastních rukou. Na fundraisingové stránce nyní žádají o pomoc s financováním pátracích akcí.

Petr (50) a jeho dva synové Lukáš (5) a Matěj (3) se od 22. června plavili podél pobřeží Panamy na jachtě jménem ANA. 30. června přišla Petrově manželce a matce dvou chlapců Ivě od Marka poslední zpráva, od té doby o trojici Čechů nikdo neslyšel.

Vyrazit měli z Panamy z oblasti Bocas del Toro na východ do souostroví San Blas a zpátky s malou zastávkou v Porto Belo, kam už nedorazili. Cesta by měla podle odborníků trvat okolo čtyř týdnů.

"Otec i matka jsou zkušenými mořeplavci, kteří přepluli Atlantik a na lodi žili několik let. I obě děti jsou zvyklé na život na lodi," uvedl na internetu rodinný přítel Adam.

Zoufalá Iva po své rodině již dva měsíce pátrá, před nedávnem se rozhodla do hledání zapojit i veřejnost a požádala ji o pomoc prostřednictvím sociálních sítí. Zprávu o pátrání vidělo během pár dní přes 50 000 lidí. Případ začala v úterý šetřit i česká policie. Ta panamská se věcí zabývá od konce července.

Nemám tušení, co se mohlo stát. Je po nich vyhlášené mezinárodní pátrání,“ píše Iva.

Nyní na fundraisingové stránce GoFundMe.com žádají o finanční pomoc. Iva potřebuje peníze na cestu do Panamy, aby mohla pomoci s vyšetřováním. Plánuje objet všechny přístavy i nemocnice, kde by se chlapci mohli nacházet. Chce najmout i soukromé detektivy, aby s pátráním pomohli.

Iva shání v přepočtu téměř třicet tisíc korun. Přispět můžete i vy na stránce akce.

Cnerolka ( 30. srpna 2017 14:55 )

Souhlasím se všemi příspěvky v diskusi-jeden dospělý člověk v docela pokročilém věku a dvě malé děti-opravdu matka je zřejmě také podivná když toto povolila.Mohlo se stát cokoliv- mohl dostat infarkt a nebo spadnout přes palubu-zkrátka opravdu nezodpovědný b-l-b! Chudáci děti!

ivoadler ( 30. srpna 2017 13:57 )

Tatínek je od pohledu dement. Škoda ho nebude. Těch kluků je mi líto.

alexa-lexa ( 30. srpna 2017 12:09 )

Možná tu sklidím kritiku, ale napsat to musím. Pro boha co je to za mámu, která nechá tak malé děti s chlapem plavit se bůh ví kde??? Ať jsou zkušený nebo nejsou, jak se může jeden člověk postarat o takové caparty?? Je to celkem záhul na pevnině, zabavit takové špunty, natož na lodi??? Bože to mi hlava fakt nebere!!! Ať si dává vinu z veliké části sama sobě!! Poslat děti na loď bůh ví kam, kde nemají nic jen samou vodu kolem sebe!!! To je krkavčí matka!!! Kritizujte mě za můj názor jak chcete,ale já ho nezměním.To není u mě matka!!!

mrkevmrkev ( 30. srpna 2017 11:49 )

Přesně tak. Oba jsou zkušenými mořeplavci, proto měla máma předpokládat, že jeden dospělý a dvě malé děti není na lodi záruka bezpečí a šťastného návratu. Snad se ty malé děti alespoň najdou v pořádku i když nevím jakým božím zásahem. Tříletému děcku na prázdniny stačí malý rybníček a stádo oveček 3 kilometry od baráku.

mazliva.samicka ( 30. srpna 2017 11:35 )

Fotr vypadaá jako psychopat.... Matka asi taky stojí za pendrek... Jděte s tím do háje..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání