Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chodkyni v Novém Jičíně zabila prázdná dodávka: Řidič ji špatně zabrzdil

Autor: ČTK ljš - 
13. června 2017
18:20

Byl nepozorný a cizí žena za to zaplatila životem. Řidič v Novém Jičíně špatně zabrzdil dodávku, která následně smetla devětapadesátiletou chodkyni. Ta i přes velké úsilí záchranářů zraněním podlehla.

K nehodě došlo v pondělí krátce před 13. hodinou v centru Nového Jičína. "Řidič dodávkového vozidla značky Renault bílé barvy po zastavení před křižovatkou u květinářství vozidlo řádně nezajistil proti samovolnému pohybu a opustil ho," popsal příčiny nehody policejní mluvčí Petr Směták.

Auto se po chvíli samo rozjelo z mírného klesání. "Projelo křižovatkou, za kterou najelo na chodník vlevo vedle komunikace, kde přední částí narazilo do sloupku dopravní značky, následně srazilo zde procházející chodkyni, která upadla pod vozidlo," dodal s tím, že vůz se zastavil až o zeď domu.

"V okamžiku příjezdu posádky záchranné služby žena nejevila známky života, zasahující lékař u ní zjistil závažná poranění hrudníku," řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Záchranáři ženu převáželi do nemocnice v Novém Jičíně v kritickém stavu. "Přes veškerou snahu zdravotníků se však nepodařilo zachránit její život a lékaři museli při předání v nemocnici konstatovat její smrt," doplnil mluvčí.

Policisté nyní hledají svědky nehody. "Tímto žádáme občany, kteří by mohli k této události podat jakékoliv informace od samovolného rozjetí vozidla až po střet s chodkyní, aby tyto informace sdělili osobně na kterékoliv oddělení Policie ČR, či na telefonní číslo. 974 735 584 nebo na linku 158," uvedl mluvčí.

VIDEO: Při nehodě osobáku a kamionu na Slovensku zemřeli 4 lidé, nejmladší oběti bylo 11 let

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání