Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bezdomovce na vozíku vysadila záchranka na vsi a odjela: V zimě by tu zemřel, rozčiluje se starosta

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: aba - 
2. června 2017
13:32

Nemohoucí člověk na vozíku a nikdo se o něj nepostará. To rozlítilo starostu Chotětova, když mu na návsi ve středu zastavila sanitka a vysadila bezdomovce s amputovanýma nohama. 

Bezdomovce i s taškami s jeho majetkem vysadila sanitka v centru Chotětova a odjela. Muž je ale handicapovaný a sám se o sebe nepostará. A nepostará se o něj ani žádná instituce. „Jak je možné, že se o nemohoucího člověka nikdo nepostará. Kdyby byl prosinec, tak nám tady za chvíli umrzne,“ rozčiluje se ve vyjádření pro Deník.cz starosta obce Blahoslav Jírů.

Ten muže na vozíku, který má hlášené bydliště na místním úřadě, dobře zná. Dokonce ho sám pomáhal nakládat do sanitky, když mu právě během tuhé zimy omrzly nohy. V nemocnici už se je lékařům nepodařilo zachránit, a tak museli provést dvojitou amputaci. 

Po zákroku se muž zotavoval v LDN v Brandýse a starostu Chotětova požádal o zprostředkování nákupu vozíku. Ten se snažil muži sehnat i ubytování, což se mu nakonec povedlo v azylovém domě v pražských Záběhlicích. Jenže tam nejsou prozatím vybaveni na bezbariérový přístup a muže na vozíku by mohli přijmout až za několik týdnů. Z LDN oddělení ho ale propustili hned, o osud muže a o to, co bude dělat mezi tím, se nikdo moc nestaral.

Nakonec strávil muž jednu noc v kabinách na místním hřišti, které má bezbariérový přístup, a během dalšího dne se pro něj podařilo sehnat náhradní ubytování v domově pro seniory v Horním Slavkově. 

Na video přímo z akce, při které strážník pomáhal záchranářům oživit staršího muže, se podívejte ve videu:

zednik ( 2. června 2017 18:53 )

Tak asi to nebyla záchranka, když ho vezla z nemocnice do hlášeného bydliště. Pak je dobře že ho alespoň tou sanitkou přivezli. Nově je totiž nařízeno, že pacienty z nemocnice již sanitky nesmí domů vozit. A že ho tam vysadili na chodníku a odjeli je jen důsledek práce našich asi celkem 22 ministrů zdravotnictví za posledních 30 let. Je to humus.

asijo ( 2. června 2017 14:05 )

To by se mu před rokem 1989.,může za to poděkovat Havlovi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání