Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Střelba před obchoďákem na Zličíně: Armén chtěl zabít dva lidi, tvrdí obžaloba

Autor: ČTK ljš - 
22. května 2017
11:57

Muž, který podle kriminalistů střílel loni v létě před nákupním centrem na pražském Zličíně, čelí obžalobě z pokusu o dvojnásobnou vraždu. Obžalovanému cizinci hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Při incidentu na parkovišti před obchodem Globus byl 1. července postřelen sedmačtyřicetiletý muž. Záchranáři ho převezli do nemocnice s šesti zraněními na končetinách. Uvedli tehdy, že podobný zásah po střelbě dlouho nepamatují. Poranění nebyla vážná, šlo buď o povrchová škrábnutí, nebo o průstřely. Podle svědků výstřelům předcházela hádka několika lidí, z nichž policisté zadrželi tři. Ostatní se rozutekli.

Čtvrt roku po incidentu policie zveřejnila, že v souvislosti se střelbou pátrá po osmačtyřicetiletém Arménovi. Varovala, že muž je nebezpečný a ozbrojený.

Podle státního zástupce pachatel před zasažením muže střílel ještě na dalšího účastníka konfliktu, toho ale netrefil. Mluvčí Městského soudu v Praze Markéta Puci potvrdila, že obžalovaný je stále stíhán jako uprchlý. Vedle pokusu o vraždu je obviněn také z nedovoleného ozbrojování.

Video  Střelba na Zličíně  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání