Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Simonku zabila srážka se skútrem: „Je mu jedno, co udělal,“ řekla matka o mladíkovi, který řídil

Autor: dce - 
16. května 2017
08:51

Těžké období stále prožívá Šárka, matka Simonky (†18), která zahynula loni na Orlíku po srážce s motorovým skútrem. Soud s jeho řidičem již začal, Šárka tak měla možnost mladíkovi, kterého viní za smrt své dcery, pohlédnout do očí. „Je mu jedno, co udělal,“ tvrdí žena.

K tragické nehodě na orlické přehradě došlo začátkem loňského července. Skútr Christopha S. (19) se srazil s loďkou, na které seděla Simonka s přítelem Mirkem F. (31). Náraz byl tak ničivý, že dívka vážným zraněním podlehla, Mirek vyvázl s lehkými poraněními.

Začátkem dubna se případ začal řešit před soudem. Christoph S. byl obžalován z usmrcení z nedbalosti. „Ta pramice se najednou proti nám vyřítila, snažil jsem se jí vyhnout,“ hájil se obžalovaný. Tvrdil, že jel pomaleji, než jak to viděli ostatní.

Před měsícem se s mladíkem, který jí podle policie zabil dceru, setkala tváří v tvář. „Upřeně se mi podíval do očí a neuhnul pohledem. Je mu jedno, co udělal,“ prohlásila podle serveru TN.cz Simončina matka Šárka.

„Deset měsíců se snažím žít bez Simonky. Už nikdy mi nepřinese kytičku, malý dáreček, nedá pusinku. Zůstalo mi jediné, to nejbolestivější – vzpomínky,“ řekla. Celá věc na Šárce zanechala velké následky, ze smrti dcery se stále nevzpamatovala.

„Nejsem schopná pořádně fungovat, sestra mi pomáhá se s tím vyrovnat a zapojit mě do společnosti, ale moc to nepomáhá. Nechci moc chodit mezi lidi. Nedokážu se dívat, jak jsou všichni šťastní, když já mám uvnitř takovou bolest.“

Nehoda nastolila otázku bezpečnosti na vodních plochách, kde mohou jezdit lodě bez rychlostního omezení. V reakci na srážku vzniklo kvůli ochraně plavců ve vodních nádržích Orlík a Slapy 16 ploch vymezených pro koupání. Do nich nesmějí motorová plavidla a navíc se mohou i v okolí těchto míst pohybovat maximálně desetikilometrovou rychlostí. Podívejte se na video ze Studia Blesk, kde se předseda vlády Bohuslav Sobotka k věci vyjadřuje:

Video  Když vodní skútr zabíjí: Sobotka tlačí na ministra dopravy Ťoka, chce vysvětlení.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

stařec ( 16. května 2017 10:48 )

Jak to že nejsi ve škole?? zůstaneš hloupý!!

stařec ( 16. května 2017 10:33 )

Ani matka ani blesk, ale ty kreténe !!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání