Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Sestra dvojnásobného vraha: Kam povedou první kroky Kajínka?

Autor: Jitka Pecharová - 
14. května 2017
05:00

O jeho nevině byla vždy přesvědčená. Sestra Jiřího Kajínka (56) Miluše za jeho svobodu bojovala dlouhé roky. Dnes, když má její bratr konečně na svobodu vyjít, je mu připravená všemožně pomoci. Stále je ale opatrná. Bojí se, aby se něco nezhatilo.

O pomoc při návratu z vězení do normálního života nebude mít Kajínek rozhodně nouzi. Mezi prvními, s kým se setká, bude určitě jeho sestra Miluše Kajínková. Ta žije na celoročně obývané, nyní rekonstruované chatě v Kraskově u Seče na Chrudimsku.

Pomoc bratrovi považuje za samozřejmost. Přestože se domnívá, že i přes dlouhou dobu pobytu za mřížemi si Kajínek s mnoha věcmi poradí sám. O tom se snažila přesvědčit i prezidenta Miloše Zemana.

„V úterý jsem posílala za sebe osobně panu prezidentovi žádost o milost s tím, že je samostatný, soběstačný, takže nemám nejmenší obavu, že kdyby ho pustili, tak by se ztratil, nezařadil se nebo měl nějaký problém,“ řekla Kajínková, která žije v Kraskově se svým přítelem.

„Já jsem připravená nabídnout mu kdykoliv cokoliv. Do začátku může bydlet tady na chatě, kde jsme vyrůstali, nebo v Prachovicích, kde mám byt. Je tam teď sice dočasně můj syn, ale v podstatě je volný,“ pokračovala Kajínkova sestra.

„Bratr sice žije v kriminále, ale má větší přehled než já, která žije v lese. Je v kontaktu se světem,“ dodala. Na to, co prožívala při avizované milosti, nechce odpovídat. Je to zatím jen slib, nechce být zklamaná, kdyby to náhodou nevyšlo. „Těch řečí kolem už bylo moc. Já si počkám, až to opravdu bude,“ uzavřela Kajínková.

Vše o Jiřím Kajínkovi naleznete: ZDE!

Sestra Jiřího Kajínka o udělení milosti:

gogo56 ( 14. května 2017 18:27 )

konečně si bachaři oddychnou nebo v noci nemohli vůbec spávat aby jim zas nezdrhl !!

subrosa1976 ( 14. května 2017 18:20 )

Ganzanie: nevím o kom píšeš, když píšeš Kájínek, ale tato kauza je o panu Kajínkovi

subrosa1976 ( 14. května 2017 18:13 )

Vzhledem k tomu jaký je tady v té republice bordel, tak bych se vůbec nedivila, že to Kajínek neudělal, byť to nebyl žádný svatoušek. Po tolika letech v base souhlasím s jho puštěním a přeji mu hodně štěstí v nelehké době. Pokud to opravdu neudělal, tak si neumím představit, že tolik let seděl někdo, kdo je nevinný. Pokud to udělal, tak i když má každý právo na život, tak zabil lidi, kteří si to svým stylem života zasloužili. Asi to nebylo křišťálově čistý! Jediné co se ví jistě je, že uměl utéct z Mírova a za to má můj obdiv, je to silný chlap a má odvahu

ivoadler ( 14. května 2017 16:18 )

O Kajínka se nestarám, ale naší justici nevěřím. Pořád platí, že soudí podle kabátu.

kiwi65 ( 14. května 2017 16:09 )

 V Kajínkově případě je tolik nejasností a nesmyslů že věřím že to nespáchal.Bylo dobrý obnovit proces a dopátrat se pravdy.Ale to už asi nikdo nerozplete,jeli li v tom švestky,pár mocných z Plzně,nebude to v jejich zájmu a zamete se to pod koberec.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání