Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bratr zavražděného muže promluvil: Teď se bude Kajínek mstít!

Autor: ljš - 
12. května 2017
11:19

Cítí obrovskou nespravedlnost. Vojtěch Pokoš, jediný svědek, jenž při střelbě, za kterou byl Jiří Kajínek odsouzen na doživotí, přišel o bratra a sám jen zázrakem přežil, se ostře vyjádřil proti Zemanovu rozhodnutí udělit nejznámějšímu českému vězni milost. Před 17 lety, když byl Kajínek na útěku, ale sám vyhrožoval, že ho odstřelí jako psa.

„Prezident se chce svézt na jeho popularitě, to samé první dáma. Ale já je lituju, protože on je manipulátor první třídy a vrah první třídy,“ řekl Pokoš televizi Nova.

Pokoš je přesvědčený, že Kajínek byl odsouzený spravedlivě. „Pro vás je to hrdina, pro mě je to hajzl. Zku*venej hajzl, kterej zabil mýho bráchu,“ rozčiloval se a před Kajínkem varoval. „Co takovejhle psychopat může udělat, nikdo neví. Mám strach, že se bude mstít za těch 20 let, co tam byl,“ řekl muž, který se nyní skrývá v Rakousku. Kajínkovi také do vězení poslal vzkaz. „Že mu gratuluju, jaký dokázal udělat z lidí idioty,“ řekl televizi.

Video  Zeman dá Kajínkovi milost. Co vše řekl o dvojnásobném vrahovi?  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Ze slov, která Vojtěch Pokoš pronášel v roce 2000, když byl jeho úhlavní nepřítel na útěku, se ale zdá, že obavy o život by mohl mít po propuštění spíše Kajínek. „Chtěl bych se s ním potkat. Ať mi dá vědět, prostě se sejdem na nějakým místě a hotovo. Zastřelil bych ho, zastřelil bych ho jako psa. Ale jsem v nevýhodě čekat, až mě někdo přepadne,“ řekl tehdy televizi Nova.

Kajínek je ale zřejmě v klidu. Na Pokošova obvinění reagoval už před časem, kdy se o milosti začalo hovořit. „Vojtěchu Pokošovi ode mne nebezpečí nehrozí, naopak mu přeji, aby se mu nic nestalo,“ vzkázal tehdy prostřednictvím Mladé fronty Dnes. „On ví, jak to tehdy bylo, a já stále věřím, že jednou řekne pravdu, a objasní se tak konečně pozadí případu. Já vím, že jsem tam nebyl. Nevím ale, kdo byl pachatel či pachatelé,“ dodal.

Video  Osvobozený Jiří Kajínek? Nikdy se nevzdám! Co řekl o filmu a vztahu s advokátkou?  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Informace o udělení milosti nejznámějšímu českému vězni přišla den poté, co ho první dáma Ivana Zemanová navštívila ve věznici Rýnovice. Prezident ji potvrdil ve čtvrtek večer. „Rozhodnutí o udělení milosti už je připraveno, hotovo, až se vrátím z Číny, tak ho podepíšu. V druhé polovině května dostane pan Kajínek milost, už jsem o tom informoval i ministra spravedlnosti,“ řekl televizi Barrandov.

VIDEO: Jak Jiří Kajínek reagoval, když se začalo o milosti spekulovat?

Kauza Jiří Kajínek aktuálně -> ZDE

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání