Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kolaps a klinická smrt strážníka v Hradci: Těmto kolegům vděčí za život!

Autor: ljš - 
29. dubna 2017
07:50

Denně pomáhá lidem, teď ale potřeboval pomoc sám. Královéhradeckému strážníkovi Jarmilu Paarovi (44) selhalo v úterý mezi regály v supermarketu srdce a 12 minut byl v klinické smrti. Život mu zachránili jeho dva kolegové a také záchranáři.

Strážník, který roky slouží na operačním středisku městské policie, zkolaboval mimo službu během nakupování v Lidlu. Oživovat ho okamžitě začali dva náhodní svědci, kteří také zavolali záchranku. 

Ta na místo rychle povolala strážníky, kteří se pohybovali nedaleko. Ti Jarmila resuscitovali do příjezdu lékařů a zachránili mu tak život. „Díky této souhře jsme muže po 12 minutách klinické smrti mohli předat při plném vědomí ve stabilizovaném stavu s diagnózou akutní infarkt myokardu přímo na katetrizační sál královéhradecké nemocnice,“ uvedli záchranáři.

Strážník se musel rychle podrobit operaci, o šest hodin později už ale svým zachráncům děkoval na Facebooku. „Mé díky patří všem, kdo mě dnes vrátili zpět. Určitě to bude den, na který hned tak nezapomenu. Hodně lidí druhou šanci nedostane, já ji dostal! Díky pomoci druhých!!!“ vzkázal.

O den později také sdílel fotografie svých zachránců, kteří původně ani netušili, že pomáhají svému kolegovi. Za svou duchapřítomnost sklidili obdiv a poděkování od řady přátel zachráněného. „Jste borci,“ vzkazují jim.

Podívejte se na video, které ukazuje, jak dochází k infarktu:

Video  Jak vypadá infarkt myokardu?  - Youtube/BioDigita, Inc
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání