Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Boj o život strážníka v Hradci: 12 minut v klinické smrti! Ještě týž den děkoval zachráncům

Autor: ljš - 
27. dubna 2017
05:30

Obyčejný nákup se proměnil v obrovské drama! Jarmilu Paarovi (44) se v úterý v jednom z královéhradeckých supermarketů náhle zastavilo srdce a zkolaboval. V klinické smrti byl dlouhých 12 minut, nakonec se ho ale podařilo přivést zpátky k životu. A o pár hodin později již mohl svým zachráncům poděkovat!

Záchranáři obdrželi zprávu o kolapsu zákazníka v supermarketu krátce před jedenáctou hodinou dopoledne. Protože šlo o vteřiny, poslali na místo také strážníky, kteří se nacházeli poblíž a mohli tak okamžitě zahájit oživování.

„Díky této souhře jsme muže po 12 minutách klinické smrti mohli předat při plném vědomí ve stabilizovaném stavu s diagnózou akutní infarkt myokardu přímo na katetrizační sál královéhradecké nemocnice,“ uvedli královéhradečtí záchranáři.

Později se ukázalo, že nicnetušící strážníci zachránili život svému kolegovi. Pan Jarmil totiž pracuje na operačním středisku tamní městské policie. Šlo přitom o zásah, který si všichni královéhradečtí strážníci nedávno zkoušeli na záchranářském kurzu. Nikdo netušil, že se nabyté zkušenosti tak brzy vyplatí.

Zázrak byl dokonán, když pan Jarmil pouhých šest hodin poté, co se nacházel »na druhém břehu«, poslal svým zachráncům dojemný vzkaz. „Mé díky patří všem, kdo mě dnes vrátili zpět,“ připsal k fotce z nemocničního lůžka, na které s úsměvem zdvihá palec na znamení, že je v pořádku. „Určitě to bude den, na který hned tak nezapomenu. Hodně lidí druhou šanci nedostane, já ji dostal! Díky pomoci druhých!!!“ dodal.

VIDEO: Jak dochází k infarktu myokardu?

Video  Jak vypadá infarkt myokardu?  - Youtube/BioDigita, Inc
Video se připravuje ...

ninga ( 27. dubna 2017 13:06 )

Strážníkům ale pán by měl trochu zhubnout, koledoval si o to.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání