Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Matka (†65) a dcera (†45) na Jičínsku zemřely v sauně: Co s ní bude dál?

Autor: Tomáš Koníček, Ivan D. Hladík - 
20. dubna 2017
17:49

Českem otřásá strašlivý případ smrti dvou žen. Matka Marie I. (†65) s dcerou Petrou P. (†45) si v sobotu zašly u svých známých na Jičínsku do sauny. Když se ale ulomila klika, zůstaly tam zavřené a nemohly ven... Ani jednu z nich se nepodařilo zachránit. Co bude s vražednou saunou dál?

„Když je našli, snažili se je polévat vodou. Nepomáhalo to, takže se volala záchranka. Bylo to šílené. Na dřevě byly vidět škrábance od nehtů. Hrůza, co se tam asi dělo,“ popisovala Blesku žena, která rodinu zná. Obě ženy byly pravděpodobně poslední, kdo si šel do smrtící sauny odpočinout. Prý půjde po tragédii k zemi. „Nikdo si nedovede představit, že by do ní ještě někdy někdo vlezl,“ řekla Blesku rodinná známá.

Předseda České asociace saunérů Pavel Hofrichter doporučuje všem vlastníkům domácích saun, aby si po tragédii na Jičínsku překontrolovali stav sauny.

Měli by si ověřit, zda dveře umožňují snadné otevírání zevnitř jen lehkým tlakem na dveře, přičemž klika je nepřípustná, případně prověřit i další bezpečnostní záležitosti, jako je stav elektro instalace, stav kamen v sauně a podobně.

Uvězněné v sauně, kde se ulomila klika: Co ženy prožívaly těsně před smrtí?

Video  Uvězněné v sauně, kde se ulomila klika : Co ženy prožívaly těsně před smrtí?  - TV Prima
Video se připravuje ...

Smrt v sauně: Kdy může relax skončit tragédií?!

Video  Smrt v sauně: Kdy může relax skončit tragédií?! 
Video se připravuje ...

bre-burda ( 20. dubna 2017 18:40 )

Za rozbitým okénkem zvenčí klika je. Divné, proč si jí neotevřely, je celkem v dosahu, maximálně by se pořezaly, ale zachránily by si život. Nebyla náhodou ještě zamčená ta FABka, kterou pak kdosi odemkl?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání