Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt matky s dcerou v sauně: Lékařka odhalila děsivé skutečnosti

Autor: ljš - 
18. dubna 2017
05:00

Našli je na podlaze sauny po hodině a půl, matka s dcerou z Jičínska ale v té době byly zřejmě mrtvé už 45 minut. Podle lékařky Kataríny Kolarovové, se kterou mluvil server TN.cz, jim snaha zachránit se spíše uškodila.

K tragickému úmrtí žen došlo v sobotu večer v Robousích na Jičínsku. Matka s dcerou se přišly zrelaxovat do sauny. Když ji ale chtěly opustit, ulomila se klika a ženy zůstaly uvnitř uvězněné. 

Video  Smrt v sauně: Kdy může relax skončit tragédií?! 
Video se připravuje ...

To, co musely před smrtí prožít, byl hotový horor. V horoucím vzduchu se snažily dovolat pomoci a také se pokusily rozbít okénko ve dveřích. To jim ale bohužel zřejmě život ještě zkrátilo. „Pohyb zvyšuje energetické potřeby organismu a také teplotu. Určitě se tím snížila šance na přežití,“ uvedla Kolarovová.

Pomoc bohužel přišla příliš pozdě. Majitelka chaty, ke které sauna patří, se šla na ženy podívat až po hodině a půl. V tu dobu už podle ní neměly šanci na přežití. „Hodina v sauně, která není ani větraná, vydržet nejde. Jistě jim docházel i čerstvý vzduch,“ řekla lékařka. Hranice přežití odhaduje na přibližně 45 minut.

Popsala také, co se s tělem při přehřátí děje. „Srdce nestíhalo prokrvovat mozek nebo mohlo dojít i k udušení. V obou případech těchto fází umírání člověk ztratí vědomí. Zřejmě si neuvědomovaly, že umírají. Určitě to ale muselo být hrozné,“ uvedla.

Video  Dvě ženy na Královéhradecku zemřely v sauně. Nemohly se dostat ven  - TV Prima
Video se připravuje ...

Úmrtí žen nyní vyšetřují kriminalisté. Zda šlo o trestný čin, nebo nešťastnou událost, zatím nezjistili. Konkrétnější informace by mohli mít v následujících dnech. „Kriminalisté zahájili šetření ve věci úmrtí dvou žen. Jejich prověřování by mělo vyvrátit, nebo potvrdit, zda vůbec došlo k nějakému trestnému činu. Stejně tak se může jednat o nešťastnou událost. Jejich úkolem je všechny okolnosti prověřit,“ dodala mluvčí Alena Kacálková.

První pomoc může zachránit život. Umíte ji? Podívejte se na video:

blah.. ( 18. dubna 2017 18:00 )

to vyzera na darwina... takze vlastne to este dobre dopadlo

Nezadat ( 18. dubna 2017 15:41 )

V době internetu postavit saunu tak idiotsky může jen idiot.Do dveří sauny dát zámek může jen blb.

PETR_50 ( 18. dubna 2017 14:20 )

I v autobusech jsou kladívka k rozbití skla, je-li potřeba. Ten trouba co mu sauna patřila, mnoho věcí nedomyslil. A stát se to mohlo druhý den jemu.

mim33 ( 18. dubna 2017 13:34 )

Hlavně že se na tom co nejvíc přiživíte.

teufel ( 18. dubna 2017 12:05 )

... Jistě jim docházel i čerstvý vzduch,“ řekla lékařka. Paní doktorka je vážně moc chytrá, to by kromě ní nikoho nenapadlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání