Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velikonoční tragédie na Jičínsku: V sauně zemřela malířka Petra (†45) s maminkou Marií (†65)

Autor: Tomáš Koníček, Ivan D. Hladík, jp - 
19. dubna 2017
05:00

Matka s dcerou nalezly hrůznou smrt v kamarádčině sauně. Jaký je příběh Petry P. (†45), která společně se svojí matkou Marií I. (†65) v sobotu tragicky zemřela v sauně?

Obě ženy přijely do chatové oblasti u Úlibic na Jičínsku za kamarádkou Jaroslavou C. a jejím manželem Ivanem na chatu, pravděpodobně společně oslavit velikonoční svátky. Domů už se ale nedostaly. Zemřely strašlivou smrtí.

Sobotní rodinná tragédie byla svým průběhem tak neobvyklá, že o ní informovaly i přední britské deníky jako Daily Mail či Mirror. Co se tedy v sobotu vlastně stalo?

Video  Dvě ženy na Královéhradecku zemřely v sauně. Nemohly se dostat ven.  - TV Prima
Video se připravuje ...

„Ženy dlouho nevycházely ze sauny, majitelka je šla zkontrolovat a našla je ležet na zemi. V sauně se zlomila klika a ženy tam zůstaly uvězněny. Záchranáři mohli už jen konstatovat smrt,“ řekla policistka Iva Kormošová.

Podle Bleskem oslovených lékařů zřejmě ženy zemřely na selhání krevního oběhu. Případ šetří policie, která nařídila soudní pitvu.

Nešťastná událost, nebo trestný čin? Na tuhle otázku hledá policie odpověď v případu tragické smrti matky a dcery v domácí sauně.

„Kriminalisté případ intenzivně prověřují a v současnosti zjišťují, o jakou právní kvalifikaci by se mohlo jednat,“ uvedla mluvčí policie Lenka Burýšková. Jasno by mohlo být do několika dní.

Video  Smrt v sauně: Kdy může relax skončit tragédií?! 
Video se připravuje ...

Zatím nejsou známé ani výsledky pitvy. Vzhledem k tomu, že ženy zemřely vinou zlomené kliky ve dveřích, která kvůli bezpečnosti nemá podle odborníků v sauně co dělat, připadá v úvahu obvinění z přečinu spáchaného z nedbalosti. Případný viník by mohl jít do vězení až na 10 let.

syrucek ( 19. dubna 2017 11:36 )

Saunování u sousedů zdarma

sores ( 19. dubna 2017 11:28 )

Děti po pozůstalých mohou vysoudit milióny od majitelé sauny. V USA platí za uklouznutí na chodníku obrovské prachy postiženému! Komu chodník patří ten platí.

ellenic ( 19. dubna 2017 09:32 )

Nechte si ty hloupé komentáře, někteří z Vás, co níže píšete, to je hnus . Zemřely dvě ženy a neumíte nic jiného, než mít hnusné komentáře . Nedivím se, pokud jste nespokojeni se svým životem, tak jediné, co umíte, je šířit hlouposti a zlo . Stala se velmi nešťastná událost, která připravila dvě ženy o život, to si laskavě uvědomte.

dietr ( 19. dubna 2017 07:44 )

Jestli je tam majitelka zamkla a klíč si vzala sebou, tak by se ven stejně nedostaly. Podle mě došlo k otravě oxidem uhelnatým nebo udušením z nedostatku kyslíku, ale počkáme si na pitevní nález.

Deneček ( 19. dubna 2017 05:10 )

Kromě názvu článku,pořád to samé dokola.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání