Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Schizofrenik a vrah Heidinger se skrývá v Indii? Po propuštění z léčebny prý zbil už dva lidi

Autor: ljš - 
21. února 2017
20:12

Nebere léky, a je proto velmi nebezpečný! Schizofrenik Jan Heidinger, který si nyní říká Reitinger, před sedmi lety zavraždil svou matku a otčíma. Tři roky strávil v léčebně, pak byl ale propuštěn. Na nařízenou ambulantní léčbu teď však přestal docházet. Zřejmě proto, že mu hrozilo stíhání za napadení. To přitom zřejmě nebylo prvním, kterého se na svobodě dopustil.

Podle televize Prima, která na jeho zmizení upozornila, odjel Heidinger zřejmě do Indie. Reportérům se také ozval člověk, který byl svědkem jeho útoku z roku 2015. Jde o muže, který s Heidingerem v minulosti pracoval.

Podle něj byl z počátku velmi milý a přátelský, brzy se ale ukázalo, že má problémy s alkoholem a bývá pak agresivní. Při své diagnóze a lécích, které na ni bral, by přitom pít vůbec neměl.

Podle svědka k napadení došlo v hospodě. „Ten kolega byl sice sprostý, ale Reitinger ho napadl brutálně,“ řekl. Útočník prý navíc vyhrožoval další kolegyni. „Ještě v té restauraci měl naznačit, že nemá rád psy, což se mé kolegyně dotklo, protože ona má dva psy, ale co ji šokovalo, bylo to, že jí Reitinger říkal, že přemýšlí nad tím, jak by jí ty psy zabil,“ dodal svědek, který o Heidingerově nemoci a skutečnosti, že zavraždil své rodiče, neměl tušení.

Hospodský incident nakonec stál Heidingera místo, policie ho ale neřešila. To při druhém útoku z letošního ledna, kdy kvůli tisícovce brutálně zbil svého kamaráda, už ale takové štěstí neměl. Právě kvůli hrozícím problémům se zákonem zřejmě přestal docházet na léčbu a zmizel.

reenata ( 22. února 2017 07:29 )

Tohle už je do nebe volající.Zabil dva lidi,bral léky pouhé 3 měsíce a byl propuštěn?Proč nedostane alespon hlídací náramek a zákaz cestování,aby byl pod kontrolou?Kdo tyhle zákony tvoří a bezmozci schválí,měli by nést odpovědnost a to okamžitou.Policie zde chrání a pomáhá jen zloděje a vrahy,protože je neschopná v této zemi !!!!!!!!

jalovicka ( 21. února 2017 22:45 )

Na vině jsou Ti, co tvořili zákon v lednu 2015.Do léčby mohou lékaři přijmout jen člověka, který ohrožuje na životě sebe a nebo někoho jiného a to v daném okamžiku.A nesmí nic zveřejnit.V případě tohoto člověka může za smrt dvou lidí policie, tam měla zasáhnout, ale asi se bála.Kdyby jeho máma byla naživu, určitě by dodržování léčby kontrolovala.Dnešní léky dokážou vrátit člověka do normálu,vždyt říkal lékař,že jich je 110 000!!!!!!!Musí se však vše dodržovat a bez alkoholu.Pokud nemá léky/injekci/ mozek už nefunguje a měla by to být policie, ta má jednat a soudně nařídit léčbu.Nenormálnímu člověku těžko vysvětlíte, že se má léčit.

_vlk ( 21. února 2017 22:21 )

Moc tomu nerozumím. Zabil, patrně v důsledku své nemoci. Pak ho léčili, ale jak ho mohli jen tak bez dozoru a s naivní představou, že bude dodržovat léčbu, pustit. Vždyť je to vrah a doufat, že se bude léčit a nikomu neublíží je velmi hloupé. Nebylo by vhodné uvažovat také o odpovědnosti lékařů v případě, že opět někomu ublíží?! Ovšem tady už selhala prevence a oběti to už nepomůže.

rkczek ( 21. února 2017 21:08 )

Atˇ si ho tam nechaj, magora.

kiwi65 ( 21. února 2017 21:00 )

 Indie je pro lidi jeho typu ideální,tam se ztratí.Však jeho chování je tam normou.Jen bych mu přál aby jednou narazil na takovýho magora jak je on..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání