Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Milujeme tě, vzkázal bratr Jirky, který zahynul v BMW. Jeho tachometr se zasekl na 250 km/h

Autor: dce - 
13. února 2017
12:31

Tragickou nehodou skončil život třiadvacetiletého Jirky Š. z Karvinska. Na nebezpečném úseku vyjel ze silnice, zbořil betonový sloup a narazil do stromu. Vrak auta i s tělem uvnitř byl nalezen až po několika hodinách. Jeho rodina a přátelé na sociálních sítích věnovali tichou vzpomínku na mladého milovníka rychlých aut.

Co se přesně v noci na čtvrtek na silnici mezi Havířovem a Orlovou stalo, zatím ví jen policie. Patrně mezi druhou a třetí ráno vylétlo ze silnice bílé BMW 135i, prorazilo betonový sloup, zpřeráželo několik stromků a zabořilo se do kmene vzrostlého stromu. Silný náraz z auta vymrštil motor.

Vrak i s tělem jeho řidiče byl nalezen až v sedm ráno. Auto řídil podle všeho Jirka Š. (†23) z Dolní Lutyně. Tachometr, který z vozu také odlétl několik metrů, se zasekl na rychlosti 250 km/h. Celou nehodu i nadále vyšetřuje policie.

Jirkovi blízcí na Facebooku sdílí tichou pietu za zemřelého mladíka. „Forever in my heart, bráško,“ napsal Daniel Š. ke smutné fotografii srdce ze svíček u místa, kde jeho bratr zemřel.

Mnoho ostatních Jirkových přátel zvolilo jako svou profilovou fotografii pouze černé pole, na vyjádření smutku ze ztráty mladého života. „Upřímnou soustrast, Jiříku, budeme tě mít vždy v srdcích a budeš nám tu chybět,“ napsala paní Květa.

Silnice mezi Orlovou a Havířovem je místem častých dopravních nehod – jen od začátku roku se na tomto místě zabili tři lidé. Po čtvrteční nehodě se po značné délce silnice v Lazecké ulici objevila dopravní omezení, která mají zpomalit provoz.

„My jsme po takovém opatření volali už delší dobu. Z pozice policie jsme mohli pouze doporučovat a na místě provádět jen častý dohled. Předpokládáme, že změna dopravní situace bude účinná a díky zpomalení provozu tam k nehodám docházet nebude,“ řekla serveru Deník.cz policejní mluvčí Zlatuše Viačková. 

Garavaul ( 16. února 2017 10:05 )

 Nejsem zly clovek a je mi to nesmirne lito ale musim souhlasit ze si to zavinil sam a zavinil on ted smutek a bolest rodiny a pritelkyne.Navic penize,faro,povaha...BOHUZEL JE TO TAK.

plebejec ( 15. února 2017 12:43 )

Jestlipak má podobné drahé fáro i bratr ,...poznávací znak snobu a zazobancu. Ztratit bráchu je určitě smutné...otázka, jestli se z případu poučí. Snad,...i když pochybuji,...největším nepřítelem podobných puberťáku je adrenalín a hnacím motorem bezohlednosti jejich nadřazenost a výnimečnost! A obecně,...když se k tomu u pirátu přidruží alkohol, drogy, mikrospánek, machrování za volantem, risk , pak potěš panbuh. (Poznámka,... nemyslel jsem na tenhle konkrétní případ)

kecal ( 15. února 2017 11:50 )

doufám že ten co ti koupil to auto si drbe palici

kecal ( 15. února 2017 11:46 )

kdo chce kam pomož me mu tam a šup už tam je

prudilka ( 14. února 2017 12:29 )

ještě s dovětkem přijďte se všichni rozloučit. Jistě bych si jako jeho matka přála aby mi tam z toho udělali pubertální cirkus, ne pardon vlastně "tuning" sraz.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání