Podivný problém se s hudebníkem táhne už od prosince. Senior si povšiml začínajících potíží a zamířil k lékaři - ten však nedokázal určit, o co přesně se jedná. „Vystupoval jsem před Vánoci v Popradu a strašně mě bolela noha. Nedalo se to skoro vydržet,“ postěžoval si Felix.

A nemoc mu zkazila i samotné Vánoce. „Na Štědrý den jsem se vrátil ze Slovenska domů a rovnou jel do vojenské nemocnice. Noha bolela čím dál víc,“ svěřil se Slováček. Tamní lékaři se domnívali, že by mohlo jít o flegmózu a napsali Slováčkovi antibiotika. Léčba ale kvůli mylné diagnóze nezabrala...

Za další dva dny tak hudebníkovi nezbylo nic jiného, než navštívit už třetí nemocnici v pořadí, tentokrát Vinohradskou, kterou má naštěstí jen kousek od své vily. A tady konečně uspěl. „Skončil jsem na kožním oddělení, kde zjistili, že mám růži. Dostal jsem další dvojitá antibiotika. Dobral jsem je před pár dny. Je mi už dobře,“ uzavřel stesky Slováček.

Co je růže

Růže je nebezpečné akutní infekční povrchové onemocnění kůže, jehož původci jsou v drtivé většině případů bakterie z rodu streptokoků. Predispozicí je také nezdravý životní styl, HIV infekce, nefrotický syndrom či metabolická onemocnění jako je cukrovka.

Co je flegmóza

Neohraničený bakteriální zánět šířící se měkkými tkáněmi. Končetina oteče a zrudne. Flegmóna vyžaduje léčbu antibiotiky a často i chirurgické ošetření. V případě, že se léčba zanedbá či přijde pozdě, může postižený o končetinu přijít.

Fotogalerie
17 fotografií