Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Náklaďák se svatebčany sjel z mostu do řeky: Nejméně 45 mrtvých, včetně novomanželů

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: ČTK, Profimedia)
Autor: ČTK - 
28. ledna 2017
18:39

Nejméně 45 mrtvých a více než dvě desítky zraněných si ve městě Anjozorobe na Madagaskaru dnes vyžádala nehoda velkého nákladního auta, které převáželo svatebčany. Mezi oběťmi neštěstí jsou i novomanželé, informovala agentura Nová Čína s odvoláním na sdělení starosty Anjozorobe, které leží 90 kilometrů severovýchodně od hlavního města Antananariva.

"Na místě zemřelo 45 lidí. Je mezi nimi devět dětí, 27 žen a devět mužů. Dalších 24 osob utrpělo zranění," upřesnil v telefonickém rozhovoru starosta Lova Andriamanantsoa.

Podle něj nákladní vozidlo, jež údajně vezlo sedm desítek lidí, sjelo z mostu a spadlo do řeky Manaqnara. Většina mrtvých se utopila. Příčina neštěstí zatím není jasná, o život přišel i řidič.

Ve venkovských oblastech Madagaskaru je jen málo aut a silnice jsou obvykle ve velmi špatném stavu, a to zejména v období dešťů, poznamenala Nová Čína. K převozu většího počtu lidí jsou proto prakticky použitelná jen nákladní auta. To je také důvod, proč si je rodiny při svatbách najímají k přepravě svatebních hostů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání