Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Guru Jára se ve filipínském vězení oženil, ale...: Nechci umřít, ale počítám s tím, tvrdí

Autor: dce, ČTK - 
3. června 2017
13:21

Svatba ve vězení. Guru Jára si ve filipínské imigrační vazbě vzal svou stoupenkyni Penelopu. Stále si stojí za svou nevinou a doufá, že se dostane na svobodu. Naděje ovšem ustupuje i v jeho mysli - čeká, že ve vězení zemře.

Už dva roky sedí v imigrační vazbě v Manile na Filipínách. V Čechách byl odsouzen na deset let do vězení za znásilnění, odvolací soud rozsudek ovšem zrušil a vrátil věc k opětovnému projednání. Jaroslav Dobeš vedl esoterickou školu Poetrie, kde "odháčkovával" ženy od jejich milostných problémů. Jeho osud je dost nejistý, podle stoupenců ve vězení trpí. V únoru se tam ale oženil!

S Japonkou jménem Penelopa se seznámil už před osmi lety. Podle deníku MF Dnes ho požádala o vytvoření koláže. Později za ním přijela do ášramu na Filipínách, nyní ho navštěvuje ve vazbě v Manile. Právě zde se vzali.

„Soustředil jsem se hlavně na okamžik propojování osudů, životů individualit. Ten moment mě skutečně pohltil, a tak to, kde jsem, jsem si uvědomil zase až druhý den,“ popsal svatební den Dobeš.

Přesto se do jeho slov vkrádá zoufalství - filipínské vězení je drsné, například rvačky tu jsou na denním pořádku. Přesto se Dobeš cítí v Manile bezpečněji než v Čechách. "Tady můj případ nikoho neohrožuje. S těžkými kriminálníky problém nemám, víc mi vadí hodní intrikáni. Drsoň ti vrazí nůž do hlavy a dá pokoj.“ 

Video  Guru Jára  - Luboš Y. Koláček
Video se připravuje ...

"Mám toho plné kecky, ale z duchovního hlediska to sem patří. Nechci umřít, ale počítám s tím,“ dodává.

Zakladatel školy Poetrie Dobeš takzvaně "odháčkovával" ženy a dívky sexuálním aktem. Tvrdil jim, že jejich problémy jsou způsobeny háčky, které v nich zanechali dřívější sexuální partneři a které jim prý znemožňují žít plnohodnotný život. Klientky školy však o této metodě nic nevěděly, většinou jim byla nabídnuta na konci seminářů, aniž tušily, jak probíhá. Podle obžaloby, která popisuje osm takových případů z let 2004 až 2007, se u dívek projevila posttraumatická stresová porucha. Celkem prý "odháčkováním" prošlo dobrovolně či nedobrovolně zhruba 350 žen.

Marty999 ( 10. ledna 2018 22:50 )

Od stejného autora zde: http://www.gurujaranagolgote.cz/2017/12/30/guru-jara-na-golgote/ Jako nezávislý investigativní novinář jsem poprvé zaslechl kontroverzní jméno „Guru Jára“ v souvislosti s tradičně mediálně vděčným „monstrprocesem“, podle něhož se jednalo zejména o údajně zvrhlého vůdce podivné sekty, který měl znásilňovat či jinak zneužívat svoje „ubohé ovečky“, obluzené žákyně z řad našich souputnic. A to je každý hnedle patřičným pseudoochráncem svých ubohých spoluobčanek: „Zavřete ho, ať zčerná! Hajzla…“

mirkazam ( 7. června 2017 14:12 )

pepen....

mak ( 3. června 2017 13:34 )

 Strašný vězení, a může se tam ženit? Jak je to možný? Takovej ksindl. Proc by se meli vězni ženit?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání