Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka uneseného Daniela: Nechápu, proč Míšina máma nic nedělá

Autor: František Prachař - 
23. ledna 2017
05:01

Co prožívá rodič, který dlouhé dny neví, co se stalo s jeho dítětem? I o tom pro Nedělní Blesk promluvila Petra Příhodová (39) z Ústí nad Labem, které vloni unesli syna.

Vloni v září unesl Zdeněk H. (36) tehdy šestnáctiletého Daniela a jeho kamarádku, třináctiletou Janu. S pistolí v ruce je přinutil nasednout do auta a odvezl je na okraj Ústí nad Labem, do Střekova. V garáži je tam držel deset dnů. Únos, o jehož motivech není stále jasno, měl šťastný konec.

Danielovi se podařilo do dopisu rodičům propašovat popis místa, kde jsou, a ti je nakonec osvobodili sami. Co ale prožívá matka, které unesou dítě? Která neví, co se s ním děje, v čích rukou je a co všechno mu může hrozit? Paní Příhodová své pocity a prožitky popsala v souvislosti s pohřešováním Míši Muzikářové Nedělnímu Blesku takto:

„Víte, pro mě jsou případy únosu našeho Dana s Janou a zmizelé Míši v mnohém stejné. Právě proto dost dobře nechápu postoj a jednání Míšiny matky. Nemůžu ji odsuzovat, možná je pod sedativy, ale přece jenom, vždyť nedělá snad vůbec nic… My jsme se snažili od samého počátku pátrání po Danovi a Janě celý případ co nejvíc medializovat. Doufali jsme, že to pomůže. Naším hnacím motorem byl strach o děti.

Každý den z těch deseti, co jsme o nich nevěděli, jsme byli nejmíň osmnáct hodin někde v terénu a hledali jsme. Ptali jsme se stovek lidí, vylepovali jsme letáky. Prožívali jsme strašná duševní, ale taky fyzická muka. Když jsme se vrátili v noci domů, dali jsme si pár loků kávy, zhltli sušenku a šli spát. Sprcha, osobní hygiena, a vlastně vůbec všechno ostatní jsme dělali a řešili za pochodu. Policie nás svým přístupem zklamala a my jsme pochopili, že – i když jsme jí zpočátku věřili a spoléhali na ni – se musíme opřít především o své vlastní síly a možnosti. Za deset dnů, co jsme děti takhle hledali, jsme nachodili snad víc než za celý dosavadní život a byli jsme ochotni dát cokoliv za jakoukoliv zprávu.

Počítali jsme i s výkupným. Když jsme dostali dopis, ve kterém nám Dan naznačil, kde máme hledat, obrátili jsme se hned na policii. Jenomže tam se s námi vlastně ani nechtěli bavit, podle mě si mysleli, že ti dva mladí spolu prostě utekli od rodin. Policie polevila i pochybila, o tom jsem přesvědčená. Jistě, po celou tu dobu, kdy jsme o dětech nic nevěděli, nám v hlavě kolovaly všelijaké černé myšlenky.

Ale uvědomili jsme si, že právě tohle by nás mohlo srazit na kolena a my bychom Danovi ani Janě pomoci nemohli. Překonali jsme to a nakonec jsme se všichni shledali. Tomu pocitu štěstí se nic nevyrovná, ale znovu ho prožívat nechci – myslím v téhle souvislosti.“

Blackhole ( 2. března 2017 09:25 )

EET a krach hospůdek...........??? Hysterie, kterou nás už několik týdnů krmí, je nechutná. Zavádění EET je prezentováno skoro jako zločin století, je to přirovnáváno ke znárodnění a dění po roce 1948, ale já se tedy ptám : Proč se titíž podnikatelé neozvali stejně razantně a proč jim média nedávala stejný prostor, když před cca 8 lety zvýšil Kalousek sazbu DPH za jejich služby o 50% - z 15 na 21 ???.... když jim Brusel nařídil, že musí mít v kuchyních bezdotykové vodovodní baterie, když jim titíž zločinci nařídili, že "hotovky" se smí "skladovat" jen pár hodin, takže to, co se uvaří před polednem, se nesmí nabízet ani k večeři. A tak bych mohl uvést desítky nařízení, po kterých by museli krachnout daleko rychleji, než když si pořídí kasu za 5 - 20 tisíc korun a ta je investicí na desítky let ! Podnikatel, který nemá buď v provozovně počítač s internetovým připojením, je už dlouhá léta unikát. Kdo neumí zacházet s JEDNODUCHÝMI PROGRAMY na PC , je NEGRAMOT a nepatří do této doby. Kdo nemá webovou stránku, na které si potencionální návštěvník najde veškeré informace o ubytování v jeho penzionu, nebo hotýlku, ten NEEXISTUJE. Neumím si představit, že nějakého normálního podnikatele v tomto oboru může ohrozit to, že při placení vystaví jak hostu v restauraci, tak v ubytovacím zařízení NORMÁLNÍ ÚČTENKU a odklikne ji na počítači s nasměrováním na MF. Proč se nikde v médiích stejně razantně a často nemluví o tom, že současně se zavedením EET snížil Babiš sazbu DPH zpátky na 15% , takže hospodští při tržbě např. 1000 Kč neodvedou státu 210 Kč, ale jen 150 Kč?! Na každé tisícikoruně tak hospodský ušetří 60 Kč ! To není potřeba zveřejňovat ??? Nechám na každém z Vás, aby si z toho všeho udělali zdravý a objektivní úsudek, co se v této zemi děje a jak nás média opět, stejně jako např : o imigrační vlně, islamizaci Evropy atd. informují a kam naše myšlení zkouší nasměrovat. Co z toho plyne ? N E V Ě Ř I T M É D I Í M !!!

jozinova ( 24. ledna 2017 08:24 )

Mě pysk nepadá,tobě jo?Tak to máš lepru !!!!! Jo tak ty jsi hledala Danečka s nima,že to tak dobře víš .Ach bože,ty lidská nekonečná blbosti!

jozinova ( 24. ledna 2017 08:13 )

Kamerovaná silnice!!!Týýýý vole za co mě trestáš inteligencí českého národa?To je Ústí asi jediné místo na světě,kde mají kamerovanou silnici.Všude jinde mají silnice a ulice asfaltové

Inka ( 24. ledna 2017 07:34 )

...co když Miška odešla / odjela s někým, komu důvěřovala dobrovolně ?! Je ve věku, kdy je citlivější, mnohem vnímavější a realitu, život s mámou - ne mámou by chtěla prožívat jak většina kamarádů...píšu v přítomném čase, protože chci věřit, že ať je Miška kdekoli, tak je v pořádku, zdravá a ani neví, co její zmizení způsobilo.

dzambulka007 ( 23. ledna 2017 20:41 )

Má někdo odkaz na Míšino video, jak zpívá?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání