Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Masový vrah Charles Manson: Z nemocnice zpátky za mřížemi!

Autor: ČTK - 
8. ledna 2017
08:28

Masový vrah Charles Manson (82) odpykávající si doživotní trest, který byl podle médií kvůli neupřesněným vážným zdravotním problémům převezen z kalifornské věznice do nemocnice, je zpět v káznici. V sobotu o tom podle agentury AP informovaly kalifornské úřady. Manson byl usvědčen z osnování vražd sedmi lidí a odpykává si doživotí trest ve věznici Corcoran.

Vězni z amerických nápravných zařízení jsou obyčejně posíláni do nevězeňských nemocnic, pokud potřebují operaci, naléhavou péči nebo akutní stanovení diagnózy. Kalifornský úřad pro nápravná zařízení ale jeho hospitalizaci odmítl potvrdit.

Úřad sdělil, že Manson je nadále ve věznici v Corcoranu, asi sto kilometrů severně od města Bakersfield ve střední Kalifornii. „Nikdy jsme neřekli, že je někde jinde, a zákony nám neumožňují komentovat zdravotní problémy vězňů – to by ale nemělo být chápáno jako potvrzení, že tento chovanec byl nedávno v nemocnici,“ sdělil agentuře Reuters e-mailem mluvčí úřadu Jeffrey Callison.

List Los Angeles Times a další média tento týden uvedla, že Manson byl kvůli vážným zdravotním problémům převezen minulou neděli z věznice do nemocnice v Bakersfieldu. Podle nejmenovaného zdroje tohoto deníku má problémy se srdcem, zatímco další média informovala o potížích trávicího traktu.

Manson a jeho skupina převážně mladých žen, známá jako „Mansonova rodina“, během dvou dní v srpnu 1969 povraždili v Los Angeles sedm lidí včetně herečky z Plesu upírů Sharon Tate (†26), manželky režiséra Romana Polanského (83). Ta přitom byla v osmém měsíci těhotenství.

Manson, který nosí na čele obrázek hákového kříže, nařídil svým „žákům“, aby náhodně zabíjeli obyvatele bělošské luxusní čtvrti v Los Angeles v naději, že rozpoutá apokalyptickou rasistickou válku. Při procesu byl prezentován jako samotářský šílenec s obrovskou přesvědčovací schopností.

Manson je ve vězení od roku 1971 a soud od té doby již dvanáctkrát zamítl jeho žádost o předčasné propuštění. Spolu s ním byli na doživotí odsouzeni čtyři jeho stoupenci – tři ženy a jeden muž.

zdenekkk ( 8. ledna 2017 11:34 )

SVAZAT ŘETĚZEMA A ROZTRHAT POMALINKU NA KUSY!!!

pfoto1 ( 8. ledna 2017 10:17 )

„Byl jsem v šoku.“ Tmavý model a muslim z letáku Lidlu promluvil o Češích Jsem také v "šoku"! Blesk začíná připomínat Otázky Václava Moravce a jeho pověstnou větu o čem se po dnešních Otázkách bude mluvit!? Bohužel v případě Blesku modifikovanou na: o čem dnes Blesk dovolí mluvit!? K výchově čtenářů používá několik možností. V případě, že se jedná o článek typu: kde se která hvězda jak opila a co tomu říkají sousedi, tak s diskusí není problém a nechá čtenáře (s prominutím) "vyblít" do sytosti. Ovšem k tématům, které čtenářům dokáží pohnout žlučí diskusi zásadně neotvírají, nebo jen na malou chvíli. Případně ji přepnou pouze na FB, který spousta lidí ze zásady nepoužívá, ale budiž diskuse by mohla běžet. To by ovšem nesmělo docházet k (jistě náhodné) technické poruše, kdy při rolování na stránce a pročítání diskuse se stránka sama přepne na hlavní článek Blesku. Tento jev je dlouhodobý a zaznamenal jsem jej již před zřízením "ministerstva pravdy", takže odtud vítr jistě nefouká. Poslední co mě napadá je, že se mě Blesk snaží ve své přehnané servilní (vůči komu?) horlivosti vychovávat. O to opravdu nestojím a žádám, aby jste svůj přístup přehodnotili. Děkuji Omlouvám se za tapetování v diskusi, se kterou příspěvek nesouvisí, ale nemám na vybranou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání