Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Našel jsem muslimovu peněženku, řekl ať nechodím před Vánoci do nákupáku: Hoaxy už řeší i policie

Našel jsem muslimovu peněženku, řekl ať nechodím před Vánoci od nákupáku: Hoaxy už řeší i policie.
Našel jsem muslimovu peněženku, řekl ať nechodím před Vánoci od nákupáku: Hoaxy už řeší i policie.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
20. prosince 2016
12:07

Na sociálních sítích se už několik týdnů objevují zvláště znepokojivé hoaxy, které šíří poplašnou zprávu o útoku v Česku. Věc řeší policie a podobné informace dementuje.

„Kamarád našel peněženku,“ podobně začíná zpráva, kterou již několik týdnů sdílejí uživatelé sociálních sítí. Peněženka měla patřit muslimovi, kterému, když ji „kamarád“ vrátil, muslim řekl, ať nechodí do nákupních center kolem Vánoc.

Našel jsem muslimovu peněženku, řekl ať nechodím před Vánoci od nákupáku: Hoaxy už řeší i policie. Našel jsem muslimovu peněženku, řekl ať nechodím před Vánoci od nákupáku: Hoaxy už řeší i policie. | Facebook

Zpráva má mnoho verzí, jinde to byla prodavačka, kdo našel peněženku, a muslim ji varoval před jízdou metrem na trase A. Všechny mají ale stejnou pointu – blížící se útok v Česku.

„Tyto zprávy šířené prostřednictvím sociálních sítí v mnohých lidech vyvolávají obavu z teroristického útoku a obracejí se na policii,“ uvedla vrchní komisařka. Ivana Nguyenová. Podle policie jsou tyto „zaručeně pravdivé zprávy“ pouhým hoaxem (slovo hoax obecně označuje podvod, mystifikaci či žertovnou klamnou zprávu – pozn. red.).

„Spoluobčany můžeme ubezpečit o tom, že o šíření těchto zpráv Policie České republiky ví a zabývá se jimi. A to jak na úrovni krajských ředitelství, tak v rámci sekce terorismu a extremismu Národní centrály proti organizovanému zločinu,“ vysvětlila Nguyenová.

V tuto chvíli podle ní policie nemá žádné informace o hrozícím teroristickém útoku na území Česka. „Přesto jsou neustále platná preventivní opatření, která spočívají ve zvýšené hlídkové činnosti a dohledu především v místech, kde se shromažďuje více osob a na letištích s mezinárodním provozem,“ dodala komisařka.

Yarda ( 20. prosince 2016 22:52 )

IMHO nás čeká další doba Temna a už proti tomu asi nic nenaděláme.

pepisto ( 20. prosince 2016 16:17 )

V tuto chvíli podle ní policie nemá žádné informace o hrozícím teroristickém útoku na území Česka. To mě nijak neuklidňuje vzhledem k tomu,že muslimáčtí teroristé svoje bombové ani jiné útoky předem policii neohlašují.Že si Sobotka pozve Chovance ničemu nezabrání.Pouhý populizmus a divadělko na lidi.

BobsTlaskac ( 20. prosince 2016 16:00 )

chcípni už konečně ty čurácká hlavo z konečníku. Čim tě fotr udělal, tim si taky zůstal.

kerloss ( 20. prosince 2016 15:25 )

Kdo by se mel probrat je ta pizda Adolfina hitlerMerrkelova uz nekolik utoku bylo v nemecku a stejne je porad chrani. Stale rika musime jim pomahat a taha je stale do evropy. Pomoct ale jen u nich a ne v evrope. vydava se dost penez na ne tady i tam a je to zbytecny. muslim je a vzdy bude teroprista.

sutana ( 20. prosince 2016 15:20 )

Já zase přeju tvrdé probuzení probuzení tobě "Lemro" až ti pozůstalý po nějakém tom teroristickém činu ,příjdou zaplatit (v naturáliích)!! Jen stačí si zapamatovat cos tu kecal . A bude to bolet - sakra bolet !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání