Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Koho policie zadržela jako útočníka z Berlína? Uprchlíka, který žádal o azyl

Autor: aba - 
20. prosince 2016
09:50

Svět je v šoku z dalšího teroristického útoku. Nákladní vůz vjel v Berlíně do davu lidí, dvanáct jich zabil a 48 je zraněno. Policie brzy po útoku dopadla a zadržela pákistánského přistěhovalce Naveda B. (23). Jak se do Německa dostal?

K útoku došlo včera po osmé hodině večer. Nákladní auto tu se zhasnutými světly a rychlostí, která podle svědků byla okolo 80 km/h, vjelo do davu lidí na vánočním trhu. Podle dosavadních informací se jedná o nákladní auto patřící polské spediční firmě. Útočník auto pravděpodobně ukradl a jeho řidiče zavraždil.

Bezprostředně po útoku našla policie v kabině vozu mrtvé tělo, které později identifikovala jako polského občana.  Muž, který má masakr na svědomí, byl na útěku. 2 kilometry od místa činu, v jednom z nejrozsáhlejších berlínských parků policie dopadla pákistánského uprchlíka. Kolemjdoucí na policii oznámil, že viděl muže s pistolí pohybujícího se u místní zoo. Zásahová jednotka podezřelého okamžitě zadržela.

Podle informací rozhlasové stanice RBB se jedná o třiadvacetiletého Pákistánce, který přicestoval do Německa 31. prosince 2015 přes hraniční přechod Pasov. Od té doby měl na kontě drobnější kriminální přestupky a policii byl znám. Tuto informaci ale zatím úřady nepotvrdily.

V úterý, kolem čtvrté hodiny ráno, provedly policejní jednotky razii v areálu bývalého berlínského letiště Tempelhof, kde měl být mladík nahlášen v uprchlickém středisku a čekat tam na azyl.

Fotogalerie Útočník v kamionu zabíjel na vánočních trzích v Berlíně 109 fotografií

VŠE O ÚTOKU V BERLÍNĚ ČTĚTE ZDE >>

pupak ( 20. prosince 2016 13:10 )

Podle informací rozhlasové stanice RBB se jedná o třiadvacetiletého Pákistánce, který přicestoval do Německa 31. prosince 2015 přes hraniční přechod Pasov. Od té doby měl na kontě drobnější kriminální přestupky a policii byl znám. Tohle nechápu. Při prvním přestupku měli nechtěného přivandrovalce poslat zpátky.

Framar ( 20. prosince 2016 12:10 )

 Pořad politici píšou "Už nikdy víc",ale je to pořad stejný.Vsechny muslimi poslat domu,ať si budují svoji zem a nepouštěl mezi civilizované lidi.Uz toho je moc a Merklova se teď nemůže divit co se děje v její zemi i v Evropě.

fouk.si ( 20. prosince 2016 10:37 )

 Okamžitě zastřelik zzzmrrrda a Merklici s ním.

boxer ( 20. prosince 2016 10:33 )

Tak co ty k.hundo Merkel a jiní politický sluníčka a vítači jste spokojeni.Už máte na rukou krev stovek mrtvých a bude jich díky Vám přibývat. Všichni by jste měli viset!!!!!!

salto ( 20. prosince 2016 10:19 )

Koukám, že se Němcům to kulturní obohacování začíná zajídat. Namátkou: loni Kolín n/R (Němky nechtěly šu.at), v průběhu roku série "drobností" a teď tohle. To mají Němci furt ještě mindrák z II. světový, nebo jsou opravdu tak pitomí?

Zobrazit celou diskusi