V minulých dnech se spekulovalo, zda se vůbec vánoční trhy letos uskuteční. Firmě Taiko, která je pořádala od roku 2004, totiž magistrát před dvěma lety vypověděl smlouvu – zdála se mu nevýhodná. Město pak vypsalo soutěž, ale stále oddalovalo termín, kdy oznámí vítěze. Nakonec o něm rozhodli radní až v úterý 11. října. Organizace se opět ujme Taiko.

Na přípravu celých trhů včetně hledání stromu má tedy vítězná firma jen pár týdnů. První adventní víkend totiž připadá na 26. a 27. listopadu.

Mají několik tipů na stromy

Přitom běžně firma připravuje trhy celý rok, například hledání stromu probíhá obvykle už od léta. Vždy vyhlásila i soutěž, kam lidé posílali tipy na stromy. Letos tomu bude jinak.

„Zatím jsme strom nehledali. Ale z uplynulých let máme několik tipů, takže jsme si nechali ty nejlepší a z nich vybereme nejhezčí strom. Začínáme okamžitě,“ řekla Blesk.cz mluvčí společnosti Taiko Hana Tietze. „Veřejnou soutěž letos vyhlašovat nebudeme, to už samozřejmě nestihneme,“ dodala.

Taiko bude muset také sehnat prodejce do stánků. Stihne to v tak krátkém čase? A jak budou trhy letos vůbec vypadat? „Uděláme vše pro to, aby se trhy stihly,“ odpovídá na všechny tyto otázky bez dalších podrobností Tietze.

Podívejte se, jak trhy dříve vypadaly i jak vezli vánoční strom:

Fotogalerie
17 fotografií