Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ďábelský plán násilníka: Chtěl zmrzačit seniora, aby z něj dostal peníze!

Lidé s Alzhemierem trpí depresemi.
Lidé s Alzhemierem trpí depresemi.  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: ČTK - 
28. listopadu 2016
09:57

Jihomoravští kriminalisté podezírají třiatřicetiletého muže z Vimperku, že chtěl zmrzačit seniora, aby se o něj mohl starat a zajistil si příjem. Hrozí mu 12 let vězení. Na policejním webu to v pondělí uvedla mluvčí Andrea Cejnková.

Muž se přes známého seznámil s šestasedmdesátiletým cizincem, který vlastní několik nemovitostí po celé Evropě. Začal pro něj pracovat. Páchal však trestnou činnost a musel nastoupit do výkonu trestu. „Ve vězení se mu v hlavě zrodil ohavný nápad, že by mohl cizince nechat zavraždit a následně po něm dědit,“ uvedla Cejnková.

S plánem se svěřil svému spoluvězni, který mu nabídl, že mu pomůže. Později od vraždy ustoupil a rozhodl se, že seniorovi ublíží, aby ho zmrzačil. „Díky operativní práci kriminalistů a zjištěným poznatkům se podařilo zmařit tento šílený plán před jeho uskutečněním,“ uvedla mluvčí.

Doplnila, že podezřelý se po zadržení přiznal. Za zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví ve stadiu přípravy mu nyní hrozí až dvanáctiletý pobyt za mřížemi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání