Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Udal obžalovaného z taxivražd vlastní bratr? Všechno bylo pod nátlakem, tvrdí

Autor: Saša Vetkovská, Tomáš Koníček - 
28. listopadu 2016
05:00

Setkání s mladším bratrem Petrem čeká v pondělí u Městského soudu v Praze Davida V. (35), muže obžalovaného z vraždy tří pražských taxikářů. Právě Petr V. měl spoluvězňům říct, že pachatelem je David.

Mluvil Davidův bratr Petr před odsouzenými ve věznici, kde si odpykával svůj první trest, pravdu, nebo se jen dělal zajímavým, a pravdivé bylo to, co řekl na konci července Blesku? To bude muset nyní rozplést soudkyně Veronika Čeplová.

Blesk byl první z médií, kdo Petra V. našel a hovořil s ním. Tehdy Davida bránil a tvrdil, že na něj policie nic nemá a že existuje jen jeden zpochybnitelný důkaz. „Nevím, co si o tom mám myslet. My víme svý, že to takhle nebylo. Neudělal to, určitě ne,“ řekl Blesku. Podle něj takové sériové vraždy není David schopen.

„Ani fyzicky nebo psychicky,“ dodal. Zbraně prý také nepatřily do běžné bratrovy výbavy. „Ježíš, jestli měl někdy nějakou tu kuličkovku… To je tak asi všechno. Hlavně nevím, kde by k ní přišel,“ rozrušil se.

Před spoluvězni se ale Petr V. naopak taxivraždami pochlubil. Blesku zase sdílnost zdůvodnil nátlakem. „Dá se říct, že všechno bylo pod nátlakem. Já jsem zažil svý tři dny na Kongresovce (sídlo policie, pozn. red.) a stačilo mi to,“ uvedl.

Když se ho redaktor Blesku na teorii, že bratra před policií podrazil, aby se sám dostal z kriminálu (byl totiž jen pár dní na svobodě), velmi znervózněl. „No vidíte, že to všechno víte,“ řekl naštvaně a zmizel za dveřmi.

I když tvrdil, že je bratr podle něj nevinný, nevěřil tomu, že se z toho dostane. „Vždyť už to uzavřeli. Našli u něj doklady toho jednoho pána. On je našel. A to je všechno, co maj,“ posteskl si. Možné důsledky si ale plně nepřipouštěl. „Máma je z toho na větvi. My si to asi zatím neuvědomujeme nebo nechceme a až to vybouchne, tak to bude sranda.“

Ve vězení před jinými odsouzenými Petr V. o taxivraždách a dokonce o své přítomnosti při nich prý barvitě vyprávěl. Spoluvězni Josef G. a Oto W. výroky Petra V. udali policii a minulý týden tlumočili u soudu.

Petr V. měl u soudu vypovídat už minulý týden, matka ho ale omluvila pro nemoc. Soudkyně tak jeho výslech přeložila na pondělí. Dostaví se tentokrát? Vše se dočtete v online přenosu ze soudní síně na Blesk.cz od 9:00.

Co vězni vypověděli a vše o podivném chování Petra V. při rozhovoru ČTĚTE V PONDĚLNÍM TIŠTĚNÉM BLEKU!

KAUZA TAXIVRAH

● 1. února 2014 – v pražské Lužické ulici byl nalezen zastřelený taxikář Petr S. (†42)

● 11. dubna 2014 – u Uhříněvsi na okraji Prahy byli objeveni zastřelení řidiči Daniel C. (†25) a Milan P. (†58)

● 3. července 2014 – policisté zveřejnili identikit možného taxivraha

● 4. listopadu 2015 – kriminalisté oznámili, že zadrželi podezřelého

Vše o kauze taxivraha čtěte zde >>

clarabella ( 28. listopadu 2016 06:38 )

To je povedená rodinka. Docela by mě zajímalo co na to říká ta jejich máma. Jestli je sama něco podobnýho jako oni nebo je chudák jen nedokázala vychovat, protože na ně třeba zůstala sama. Každopádně jsem zvědavá jak to nakonec dopadne. Zatím to je celý nějaký zmatený.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání