Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brutální vražda seniorky (†60) v Dubí: Ubodal ji vlastní vnuk (18)!

Autor: lm - 
25. listopadu 2016
20:23

Šedesátiletou seniorku, která byla nalezena ve svém bytě v kaluži krve, patrně zavraždil její vlastní vnuk. Mladík, který před dvěma měsíci oslavil osmnáctiny, byl poslán do vazby. Za brutální čin mu hrozí i doživotí.

Šedesátiletou seniorku začala pohřešovat její dcera, která žije ve Švýcarsku. Matka se jí totiž delší dobu nehlásila. V úterý večer proto zalarmovala sousedku. Policie a hasiči následně násilím otevřeli její byt, ženu ale bohužel našli mrtvou v kaluži krve.

Televizi Prima se dnes podařilo natočit mladíka, který má mít na svědomí brutální vraždu své babičky v Dubí na Teplicku. Podle jejich informací jde o vnuka, který měl teprve před dvěma měsíci oslavit své 18. narozeniny. S babičkou žil v bytě asi měsíc. Mladík byl do té doby bezproblémový. Babičce měl z dosud neznámých důvodů zasadit desítky bodných ran.

„Byl jsem v šoku, když jsme to slyšel. Když to vezmu, jak se o něj starala a tohle… Sem jezdil pomalu každých čtrnáct dní, hlídala ho, když byl malý. Nezasloužila si to od něj,“ řekl televizi Prima jeden ze sousedů zavražděné ženy.

„Soud akceptoval můj návrh a rozhodl a poslal obviněného do vazby,“ řekl státní zástupce Vladimír Jan. Důvody vazby jsou útěkové. Podezřelý muž je stíhán v nejpřísnějším, třetím odstavci trestního zákona za vraždu spáchanou zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. Hrozí mu 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

 

 

clarabella ( 26. listopadu 2016 08:43 )

Mku03375 ja nevychazim z faktu, ze by dostal polovinu, ale ze ho i v pripade tech nejvyšších trestů podminecne pripusti po odpykani poloviny trestu. Viz vrah Ludviky Jonakove o kterem se pred par dny psalo. Nyni si rika Alexandr Abadon a z 15 let které dostal si odsedel 8 a jeste téhož roku nekoho zase napadl. Pokud by tady tomu zmetkovi dali trest polovicni, ze je mu cerstvych 18 tak to by sel po 3a3/4 -5 letech ven. To uz by byl uplne vysmech.

pepen ( 26. listopadu 2016 07:48 )

Obnovit trest smrti!!!!!!!!!!!!!Takový zmetek nemá právo žít!!!!!Orgány použít pro nevyléčitelně těžce nemocné !!!!!

mku03375 ( 26. listopadu 2016 06:26 )

To Clarabella - podle našeho "práva" hoch "by měl nárok" na poloviční sazbu v případě, že v době činu ještě nedovršil 18 let (a to on již dovršil). Je možné, že při výměře soud přihlédne k jeho "dosavadnímu bezúhonnému chování" (jak je v zemi této zvykem) a k tomu, že čin spáchal ve věku blízkému 18 let a že mu tedy vyměří trest nižší než je v článku uvedeno. Souhlasím s Vaším názorem, že bychom se v některých věcech měli inspirovat legislativou USA, ale i jiných zemí, např. Velké Británie - podstatně nižší věková hranice pro trestní odpovědnost podle hesla Jsi schopen spáchat trestný čin v 13 letech? Potom musíš být schopen nést také následky.

clarabella ( 26. listopadu 2016 02:35 )

Za vraždu spáchanou zvlášť surovým nebo tryznivym způsobem hrozí 15-20 let. Takže za 7,5-10let, tedy ve věku 25,5-28 let bude venku a může si dělat co chce. Paní zemřela násilně rukou vlastního vnuka. Co prožívala v posledních chvílích života si jen těžko dokážeme představit a jeji vrah bude za chvilku volný. V tomto bychom se měli inspirovat legislativou USA. Tam už by se z vězení nedostal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání