Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dívka (7) vytáhla po bouračce z vraku auta bratříčky (2 a 3), máma byla v bezvědomí

Autor: shp - 
4. listopadu 2016
21:00

Sedmiletá dívenka z australského Sunshine Coast se stala již v útlém věku hrdinkou. Když jela Olivia Valli se svou maminkou Amber a dvěma bratříčky (2 a 3), ztratila žena kontrolu nad vozem, auto se dvakrát otočilo a zůstalo sešrotované stát na kraji silnice. Olivia neváhala ani vteřinu a okamžitě vytáhla své bratříčky z vraku ven.

Po havárii totiž zůstala Amber zaklíněna na sedadle řidiče v bezvědomí. Malá Olivia ale zachovala chladnou hlavu, vylezla ven ze svého sedadla a vytáhla oba malé bratříčky ven. A to i přesto, že oba ještě seděli v dětských sedačkách.

Všechny tři děti se z auta dostaly bez vážnějších zranění. Matka musela být vrtulníkem dopravena do nemocnice kvůli podezření z poranění hrudníku, ruky a páteře. Podle záchranářů se Olivia zachovala velmi statečně.

Mít takové rozpoložení mysli a odvážit se k takovému činu po dvojnásobném přetočení vozu – jde o něco úžasného,“ pochválil Olivii doktor Matthew Mulkeen. Holčička pomohla velmi i v tom, že záchranářům popsala, co se stalo.

Jenom to, že nám, dospělým lidem ve zvláštních uniformách a záchranných vozech, řekla, co se stalo a co udělala, to bylo velmi dospělé,“ dodal. Rodina se nyní snaží na internetu získat peníze, které by jí pomohly vyrovnat se s těžkou životní situací.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání