Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslanec Lipšic srazil škodovkou chodce u přechodu: Muž (†72) zraněním podlehl

Slovenský poslanec Daniel Lipšic přejel chodce, který pak zemřel v nemocnici. Nehoda se stala poblíž přechodu.
Slovenský poslanec Daniel Lipšic přejel chodce, který pak zemřel v nemocnici. Nehoda se stala poblíž přechodu.  (Autor: Reprofoto TV Markíza)
20. září 2016
11:43

Sedl za volant a chodce to stálo život. Poslanec Národní rady SR Daniel Lipšic srazil v pondělí večer v Bratislavě muže (†72) u přechodu přes silnici. Ten skončil v bezvědomí s vážným poraněním hlavy. V ružinovské nemocnici se ho ale už nepodařilo zachránit.

Nehoda se stala na křižovatce ulic Kutuzovová a Vajnorská po osmé hodině večerní. Podle webu Aktuality.sk řídil vůz značky Škoda Superb. Alkohol u poslance nezjistili. Chodec skončil v bezvědomí v nemocnici.

Muže se bohužel nepodařilo zachránit ani přes velké nasazení a úsilí našich zdravotníků,“ uvedla mluvčí Univerzitní nemocnice Bratislava Zuzana Eliášová pro TV Markíza. Podle informací televize se nehoda stala nedaleko přechodu.

Lipšic po nehodě tvrdil, že během jízdy netelefonoval a muže zaregistroval v okamžiku nárazu. „Z doposud přesně nezjištěných příčin došlo ke střetu s chodcem, který přecházel vozovku v blízkosti přechodu pro chodce od Kutuzovové ulice,“ řekla bratislavská policejní mluvčí Lucia Mihaliková.

Kvůli zjištění přítomnosti alkoholu u chodce byl nařízený odběr krve. U Lipšice bylo požití alkoholických nápojů na místě vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. „Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem probíhajícího vyšetřování,“ dodala mluvčí.

Policie v souvislosti s případem začala trestní vyšetřování ve věci usmrcení. Lipšic potvrdil, že auto řídil. „Byl jsem v nedalekém nákupním centru. Nejel jsem příliš rychle, řekl bych, že kolem padesátky, a všiml jsem si toho staršího pána těsně před srážkou,“ řekl serveru Čas.sk.

Byl ve tmavém oblečení bez reflexních prvků. Mohl vycházet z blízké vinárny. Myslím, že se srážka stala za přechodem, ale to je věcí vyšetřování. Je mi to velmi líto, protože vyhasl lidský život,“ pokračuje.

Pokud to bude v mých možnostech a z druhé strany bude ochota, velmi rád rodině pomohu. Do poslední chvíle jsem doufal, že to nebude mít fatální důsledky. Chci vyjádřit soustrast celé rodině,“ dodal pro web.

abaron ( 20. září 2016 12:04 )

a ja v električke leštím škuľky a čakám

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání