Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Narkoman ujížděl policistům i po louce: Nezastavil ho ani varovný výstřel

Autor: ljš - 
3. listopadu 2016
15:55

Ujížděl jako zběsilý a věděl proč. Šestadvacetiletý mladík ze Sušice byl totiž pod vlivem drog a navíc sedl za volant i přes zákaz řízení.  Policisté ho dopadli až po dlouhé honičce.

Mladíka ve Škodě Octavia, o kterém věděli, že má zákaz řízení, si sušičtí policisté všimli v pondělí kolem půl páté odpoledne. „Policisté použili výstražné a zvukové zařízení s nápisem ‚Stop‘ a chtěli vozidlo zastavit. Řidič jel dál agresivní jízdou, odbočil na vedlejší komunikaci, potom na louku a policisté použili donucovací prostředek varovný výstřel,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Řidič pak zastavil, když se ale policista přiblížil k vozidlu, opět se rozjel a ujížděl. Ohrožoval tak život a zdraví osob. Mladíkova zběsilá jízda skončila až u obce Platoř, kde sjel na rozmokřený terén a narazil do stromu.

„Podezřelý muž z místa utíkal a policista použil varovný výstřel, ale muž na tento nereagoval, snažil se utéci, kdy po zakopnutí spadl na zem a byl dostižen policistou. Muž kladl aktivní odpor, pokoušel se utéci a policista použil donucovací prostředky hmaty, chvaty a následně muži přiložil pouta,“ popsala mluvčí. 

Na místo poté přijeli další policisté. Potvrdilo se, že šestadvacetiletý muž ze Sušice má od měsíce srpna letošního roku skutečně uložen zákaz řízení na 12 měsíců. „Provedená dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem, ale test na omamné a psychotropní látky měl pozitivní na amfetamin a konopí. Muž přiznal, že před jízdou užil pervitin i marihuanu a byl převezen do zdravotnického zařízení do Sušice, kde se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve,“ dodala Ladmanová.

Muž je podezřelý ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky.

beda88 ( 3. listopadu 2016 17:34 )

nuuuu, na to jak byl sjetej, řídil líp jak "čistej" polda. pořád jim ujížděl. nejvíc jsem se nasmál, že po varovném výstřelu zakopl. kdyby ne, tak jim utekl. neřídila to nějaká teta od policie s hodností strážmistr, těsně po škole? měl už asi 30 příležitostí mezi vesnicemi a na louce požít střelu na auto a ne furt do vzduchu. jak je vidět, byla mu tato střelba k smíchu, jako další "zákaz řízení." zákony na zádel

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání