Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dívka (13) zmizela před 38 lety při rozvážení novin: Zavraždil ji sériový vrah, tvrdí policie

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: lm - 
24. října 2016
14:54

Je tomu už 38 let ode dne, kdy za záhadných okolností zmizela teprve třináctiletá Genette Tate. Dívka osudného dne rozvážela na kole noviny v anglické vesničce Aylesbeare. Jediné, co našli, bylo její opuštěné kolo uprostřed cesty.

Genette Tate je jednou z nejdéle pohřešovaných osob ve Velké Británii. Tehdy 13letá dívka 13. srpna 1978 rozvážela na kole noviny, když se po ní slehla zem. Tisíce lidí ji hledaly po vesnici i v okolí Aylesbeare, ale bezúspěšně. Našlo se jen její kolo uprostřed cesty.

Zvrat v případu nastal až v 90. letech, kdy policisté odhalili sériového vraha Roberta Blacka. Black pracoval jako kurýr a během ježdění po Velké Británie unesl, znásilnil a zabil nejméně čtyři malé dívky ve věku od 5 do 11 let. Za to si vysloužil doživotí. Podle policistů bylo ale případů patrně mnohem více. Podezřívají ho z celkem 13 případů zmizení dětí po celé Evropě. Pravda už se ale zřejmě neukáže, Black totiž letos v dubnu ve vězení zahynul. Bylo mu 68 let.

Otec pohřešované Genette se nyní dozvěděl, že policisté měli v plánu Blacka obvinit z únosu a vraždy jeho dcery. Black totiž v osudnou dobu anglickou vesničku pracovně navštívil. „Jsem přesvědčený, že viníkem je Robert Black. Je to pro mě velmi emotivní. Po 38 letech pátrání po odpovědích bych teď rád našel její tělo, ale co nadělám? Jsem ztracen,“ přiznal deníku Daily Mirror zdrcený otec John.

pupak ( 28. listopadu 2016 16:00 )

Nejdřív jsem myslel, že jde o fotku toho vraha zamlada.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání