Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Bachař popsal detaily útěku nebezpečného vězně: Policie zásadně selhala, tvrdí

Autor: lm - 
20. října 2016
09:54

Uprchlý vězeň se celé čtyři měsíce pohyboval na svobodě. Policie sice Ľubomíra Behana (24) už zadržela, ale všichni se ptají, jak se mladíkovi vůbec podařilo utéct. Bývalý zaměstnanec věznice prozradil šokující detaily!

Ľubomír Behan (24) utekl z leopoldovské věznice 2. června. Vězeň využil nestřežené chvíle a během prací na střeše střelnice přeskočil plot a utekl. Na cestu se ještě vyzbrojil sekerou.

Pro Nový Čas nyní promluvil bývalý zaměstnanec věznice, podle kterého šlo o velké selhání. Behan byl schopný útěk z věznice naplánovat hlavně díky mobilnímu telefonu, přes který se domluvil s komplicem, kde ho má čekat. Navíc útěk umožnily i slabé směrnice věznice, podle kterých se třeba stalo, že 17 vězňů střežil jen jeden bachař. 

„Dva týdny před tím, než uprchl z věznice, kompetentní dobře věděli, že se mezi odsouzenými něco chystá. V každé pracovní skupině je odsouzený, který je donašečem. Nadřízení měli jasné avízo, že jeden z vězňů má mobil. Přestože se telefon hledal, nikdo nic nenašel, a tak to nechali tak,“ popsal bývalý bachař.

Video  Uprchlý vězeň Behan se ukrýval na půdě pod podlahou.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Odsouzenci pracovali na střeše střelnice od sedmé hodiny. V osudný den jich tam bylo 11. Hlídal je jeden pracovník a psovod. Behan se vydal na útěk, když bachař odemykal a vydával materiál. To by měl dělat normálně logista, ale ten chodil do práce až na osmou. Behan o této slabině v systému dobře věděl a využil ji.

Behanovi nyní hrozí, že si za útěk posedí v base dalších 5 let. „Bylo zahájeno trestní stíhání a jmenovanému bylo sděleno obvinění pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí, kde mu hrozí až pět let,“ sdělil Novému Času mluvčí krajské trnavské prokuratury Mojmír Huna.

dumik ( 20. října 2016 10:28 )

 a člověk by myslel, že vězně mají na starosti právě bachaři..... až jejich průšvihy pak žehlí policie

beda88 ( 20. října 2016 10:16 )

Vzpomeňme na výborný americký film s Paul Newmann - Frajer Luke. Všichni pracovali při ručním sekání trávy v pangejtech nebo při pokládání asfaltu na silnici. Hlídali je ozbrojení strážci na koních a se psy, ozbrojení brokovnicemi. Hlavně ale při 1. útěku řetězy na nohy a při druhém samotka v díře bez oken a na nohy dvojité řetězy. to by se Šabatka s netáhlem Dienstpivem poprděli, když by si vězni stěžovali, že musí pracovat a nemohou koukat na své seriály.

moiaza ( 20. října 2016 10:15 )

V tomto Kocourkově mě nepřekvapi vůbec nic. Vězni mají mobily, domlouvaji se na útěku, no groteska jak vyšitá. Být u nás vězněm je docela příjemná legrace. Jaký pán, taký krám. Kdopak je ministem vnitra?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání