Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vzpoura vězňů na Haiti: Z věznice uprchlo 174 trestanců!

Vzpoura vězňů na Haiti: Z věznice uprchlo 174 trestanců! (Ilustrační foto)
Vzpoura vězňů na Haiti: Z věznice uprchlo 174 trestanců! (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
23. října 2016
12:12

Z věznice v pobřežním městě Arcahaie na Haiti uprchlo 174 vězňů. Oznámily to místní úřady. Při útěku přišlo několik lidí o život. Ministr spravedlnost Camille Edouard Junior uvedl, že jeden z vězňů se zabil poté, co během útěku spadl ze zdi.

„Při incidentu byl zabit policista a zraněni byli tři vězni, z nichž jeden zraněním podlehl,“ řekl ministr agentuře Reuters. K útěku podle agentury AP došlo ještě v sobotu, kdy více než stovka převážně bosých vězňů přemohla stráže a uprchla z věznice.

Údajně jeden z dozorců byl zabit a několik dalších zraněno. Arcahaie leží asi 50 kilometrů severně od hlavního města Haiti. Uprchlíci se zmocnili dosud neznámého počtu zbraní. Během chaotického útěku došlo k přestřelkám s policií. Trestanci podle úřadů zaútočili na stráže, když je vyváděly z přecpaných cel kvůli koupání. Haitské věznice bývají notoricky přeplněné a hodně vězňů stráví roky ve vyšetřovací vazbě.

Zatím není jasné, kolik uprchlíků bylo odsouzeno za těžké zločiny a kolik teprve čekalo na soud. Policie požádala vystrašené obyvatele pobřežní oblasti, aby se řídili pokyny úřadů, zatímco pokračuje pátrání po uprchlících.

Zatím není jasné, kolik vězňů se mezitím podařilo chytit. Velvyslanectví Spojených států doporučilo všem Američanům vyvarovat se dané oblasti.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání