Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílenec natahuje po Kunratickém lese dráty: Zara si přesekla tepny

Záškodník natahuje po Kunratickém lese dráty: Zara kvůli nim málem vykrvácela.
Záškodník natahuje po Kunratickém lese dráty: Zara kvůli nim málem vykrvácela.  (Autor: Facebook, Profimedia)
Autor: dce - 
29. září 2016
10:35

Pro Zaru tenhle vtípek, či co to mělo být, skončil málem tragicky. O natažený drát si na procházce Kunratickým lesem přesekla tepny na obou předních nohách. Jen rychlá veterinární pomoc jí zachránila život. Jenže – co když se to bude opakovat? 

Dráty a vlasce nebyly podle místních v Kunratickém lese natažené poprvé. „X-krát jsem odstraňoval z trailu (nedá se tomu říkat cesta, nedovedu si představit, že by tam někdo šel na procházku) naházené klacky a kmeny (takže žádné děti). Tohle bych viděl spíš namířené proti bikerům,“ napsal na Facebook Ondra.

Podobné zkušenosti mají i další, kteří po cestách zakopávají o klacky, kamení nebo klády. A všichni mají jasno – někomu v Kunraticích vadí cyklisté. „Přes klacky na cestičkách chodíme často, dávají je tam dva důchodci, sami nám to přiznali. Na cestě byly několikrát střepy, uklízely jsme je s kámoškou... Jeden z těch pánů má jezevčíka a má psy rád, nemusí ovšem kolaře,“ prozradila Lenka.

Na podobného záškodníka patrně doplatila i fena pana Marka. Moje Zara si přeřízla tepny na obou předních nohách a jenom díky rychlému jednání na místě nevykrvácela. Tomu hrdinovi moc gratuluju, protože není větší sranda než zbaběle ubližovat zvířatům. Jseš machr,“ napsal na sociální sítě. Pod příspěvek sdílel i fotografii zakrváceného psa jako varování všem místním.

Jenže příště to nemusí být pes, ale například malé dítě, které o dráty zakopne. A pokud se nepořeže, může se zranit při pádu...

Ačkoliv má příspěvek na Facebooku osm tisíc sdílení a přes 400 komentářů, policie uvědoměna nebyla. „Tento ani jiné podobné případy v současné době neevidujeme,“ řekl Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk.

kozarica ( 29. září 2016 18:22 )

Hanba všem netvorům,co ubližují zvířatům.Ten kdo toto nastraží,kéžby se sám zranil,až senilnostní zapomene,kde to nastražil.

zab_haz ( 29. září 2016 17:23 )

.

maledivy2016 ( 29. září 2016 16:17 )

Kdo ublíží psovi, zasluhuje smrt s celou rodinou!

moist ( 29. září 2016 12:23 )

Kdyz to je tezke. Vemte si takoveho "bikera". Pako na ko!e, ktere se riti lesem, kdyz takovy dement narazi do vas nebo ditete, tak je o zabavu postarano... Ja uz tam s detmi prave kvuli cyklistum prakticky nechodim. A psi, to takhle jdete, najednou se vyriti srnka, za ni cokl. O kus dal pitkate panicka a kdyz se zeptate, proc psa neodvola, lakonicky pronese, ze on tu srnu stejne nechyti... Nemluve o situaci, kdy se vynori cokl, pan nikde a ted co, je to socializovany klidny pes nebo rapl, ktery mi zautoci na deti? Tezko rict. Nepreju nikomu si srazit vaz ci smrt psa, ale pohnutky pro toto jednani celkem chapu

naidka ( 29. září 2016 11:52 )

Však oni se poliši začnou zajímat, až se někomu něco stane. Zatím to odnesl "jenom" pes.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání