Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Utýral psa málem k smrti a nikdo si toho nevšiml: Policisté chytili

Autor: dce - 
22. března 2016
10:37

Extrémně zbídačeného staršího pejska našli místní v lese na Sokolovsku. Podle šetření byl pes týrán několik měsíců. Policistům už se ovšem podařilo najít jeho majitele - teď mu za týrání zvířete hrozí až dva roky ve vězení.

Viditelně týraného psa našla jedna z místních u bývalé raketové základny u Březové na Sokolovsku. Pes byl vyhublý a po těle měl mnoho ran. Německého ovčáka si k ošetření převzal Petr Prokeš ze záchranné stanice.

Jak tomu jeho stav napovídal, pes byl dlouhou dobu týrán, podle vyšetřujícího veterináře i několik měsíců. "Jeho zdravotní stav svědčil o krutém týrání, jeho dlouhodobém utrpení a zanedbávání. Například byl dlouhodobě týrán hladem, měl masivní zánět v těle a další potíže," uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Policistům se v rekordním čase podařilo dopadnout původního majitele psa. Osmapadesátiletému muži z Kynšperka nad Ohří sdělili podezření ze spáchání přečinu. "Sice nikoliv v trestně právní, ale v morální rovině určitě, je z mého pohledu spolupachatelkou další osoba žijící v tomto domě a taky sousedi, kteří ač museli vidět, co se psem je, nikdy neřekli ani popel, dokonce i v den, kdy jsme prověřovali nejprve po soukromé linii jeden tip, nám lhali do obličeje, že pes byl vždy v naprostém pořádku (jo, až na to málem umřel)," napsal pan Prokeš na Facebook.

"Majitel měl dne 12. 3. v ranních hodinách odvézt vozidlem svého psa do lesa v katastru obce Kynšperk nad Ohří a zde ho úmyslně ponechat. Podezřelý muž zřejmě předpokládal, že pes pro svůj zdravotní stav uhyne nebo bude zastřelen náhodným myslivcem. Naštěstí byl v lese nalezen a byla mu přivolána pomoc," vysvětlila policejní mluvčí.

Pokud se prokáže, že psa týral, a bude uznán vinným, hrozí mu až dva roky ve vězení.

pupi ( 22. března 2016 20:31 )

Chtěl bych ho potkat ale takové štěstí nemám. Vymrdanec jeden !!!!

rumungro ( 22. března 2016 15:03 )

Díky prohnilé, zkorumpované justici je naše právní uvědomění takové, jaké je. Směšnými tresty podkopávají svoji autoritu i práci samotné policie. Jediným řešením jsou soudní automaty.

hadenda ( 22. března 2016 13:55 )

na tyhle asi ne..... už jsi slyšel, že by někdo opravdu šel do lochu za týrání zvířat ?? Vrátila jsem se po mnoha letech z ciziny, ale z této republiky je mi na blití.

hadenda ( 22. března 2016 13:53 )

je to bezva nápad, ale nikdy k tomu nedojte protože ti naši přizdis.r.á.či v parlamentu si to přece nechtějí pokazit, aby nepřišli o svoje koryta.Tady může každej hajzl dělat co chce, hlavně, že má na advokáta, kterej ho z toho za příslušný obnos vždycky vyseká, protože podplatí taky naše zkorumpovaný soudce.

hadenda ( 22. března 2016 13:50 )

To jsou všechno kecy, pořád slyšíme, jak tomu či tomu hajzlovi hrozí bůhvíkolik let vězení ať už za cokoliv, ale nikdy k tomu nedojde.Ty n ejvětší *** mají pracha na "dobré" advokáty a vyjdou vysmátí. Já jsem pro odplatu ve formě stejného zacházení, jak on zacházel se svým psem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání