Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Letuška vezla 31 kilo kokainu. Když ji „vyhmátla“ kontrola, bosá utekla

Letuška nechala kokain kokainem, odhodila lodičky a běžela pryč
Letuška nechala kokain kokainem, odhodila lodičky a běžela pryč  (Autor: Los Angeles Airport Authority, Profimedia a Blesk - Ramon Hofman)
Autor: ČTK, kal - 
22. března 2016
08:00

Americké federální úřady pátrají po letušce, která zmizela poté, co utekla od namátkové bezpečnostní kontroly na losangeleském letišti. A nechala za sebou tašku napěchovanou zhruba 31 kilogramy kokainu. Informovala o tom v úterý agentura AP.

Incident se odehrál v pátek, kdy byla letuška vybrána k náhodné bezpečnostní kontrole. Cestou do kontrolních prostor ale rychle odhodila zavazadlo, zula vysoké lodičky od Gucciho a bosá seběhla dolů po eskalátoru jezdícím směrem nahoru. Od té doby se po ní „slehla zem“.

Šéf svazu letištní policie: To nemohl být první pokus

Podle webu televizní stanice CBS byla kabela s kokainem v budově letecké společnosti American Airlines. Jenže podle aerolinky nebyla letuška její zaměstnankyní, ale pracovala pro firmu JetBlue. Tato letecká společnost na dotazy médií zatím nereagovala.

Podle Marshalla McClaina, předsedy svazu letištní policie, je tento případ názorným příkladem, proč by i letecký personál a zaměstnanci letišť měli podléhat stejným kontrolám jako běžní cestující. „Když měla v zavazadle tolik narkotik, existuje značná šance, že to nebyl její první pokus o pašování drogy,“ dodal McClain.

rumungro ( 22. března 2016 10:15 )

No co co, každý se chce mít dobře.

ejvm1712 ( 22. března 2016 09:13 )

Divné,že ji nebyla schopna zadržet ostraha letiště,když ta běžela bosa? Pak se přece musí jít přes další kontrolu a poukázat se doklady? Navíc jsou všude kamery Nějaké přitažené za vlasy.

Zobrazit celou diskusi