Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pes v Karviné rozsápal páníčkovi ruce: Napadl i strážníky, museli ho zastřelit

Agresivní pes (ilustrační foto) rozsápal majiteli ruce.
Agresivní pes (ilustrační foto) rozsápal majiteli ruce.  (Autor: MP Karviná, archiv)
Autor: lm - 
2. srpna 2016
13:03

Agresivní pes v Karviné rozsápal ruce svému majiteli (49) a útočil i na ostatní lidi a zvířata. Strážníci se ho pokoušeli odchytit, ale marně. Když pak zaútočil i na ně, museli ho zastřelit.

K incidentu došlo v neděli po sedmnácté hodině v zahrádkářské kolonii v Karviné - Darkově. Majitel, kterého napadl jeho vlastní pes, zavolal městskou policii a prosil o pomoc. Pokousaný muž silně krvácel z obou rukou a před psem se schovával za oplocením.

Agresivní pes byl křížencem bojového plemene. „Poměrně statný pes (v kohoutku cca 60 cm) byl velmi agresivní vůči všemu živému a při jakémkoliv pokusu přiblížit se k němu okamžitě útočil,“ popsal situaci po příjezdu strážníků mluvčí Městské policie v Karviné Václav Ožana.

Na místo vyrazili i záchranáři, kterým ale agresivní pes znemožňoval ošetření majitele. Strážníci se zvíře pokusili odchytit, ale marně. Nakonec ho zahnali výstřely ze služební zbraně, aby muž mohl být ošetřen. 

Pes se mezitím dále volně pohyboval v zahrádkářské kolonii, kde se snažil přes ploty útočit na okolní zvířata a lidi. Strážníci se ho znovu pokusili odchytit, ale přitom se sami dostali do přímého ohrožení zdraví a života. Nezbylo jim proto nic jiného než tasit služební zbraň a agresivního psa zastřelit.

„Strážníci MP Karviná jsou velmi dobře vycvičeni a vybaveni k odchytu zvěře, kdy se v drtivé většině jedná právě o psy, nicméně v tomto případě se jednalo o neobvyklou agresivitu a tomu odpovídalo i krajní řešení,“ dodal mluvčí. Případem se nyní zabývá Policie ČR.

lafal ( 2. srpna 2016 18:31 )

Plnění souhlasím.

Petule7 ( 2. srpna 2016 16:02 )

Ilustrační obrázek je hezkej, oni se ani jiné nedávají. Zajímalo by mě, co to bylo opravdu za rasu psa a do jaké skupiny patří majitel viz. komentář pumrkanec.

lafal ( 2. srpna 2016 13:49 )

Reagovat můžete, ale jednou to přijde a nečekaně. Není lepší prevence a tudíž být na vše připraven.Pozor jsou to zvířata a vyšlechtěna k boji.Až se člověk setká tváří v tvář těmhle psům tak určitě změní názor.To je na 100%.Jakou má šanci napadený člověk?

vosavopruz ( 2. srpna 2016 13:46 )

to asi bylo něco jako tahle obluda na ilustrační fotce.Já bych bojový psy zákazal chovat,nechal bych je jen hlídat vojenské objekty,vězení nebo jako pomocníky zásahovky.

rockyshowman ( 2. srpna 2016 13:37 )

I psa jde zkrotit. Záleží pouze na výchově majitele. Machrovat s bojovým psem je však zodpovědný vztah a člověka ke zvířeti. Já takové psy nemusím , ale znám chovatelé, kteří tuto nevypočitatelnou střelu dovedou bez problémů ovládat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání